• Politie

Politie Soest komt bij inwoners thuis deze zomer

SOEST Bewoners van de gemeente Soest krijgen de komende maanden de kans om thuis op afspraak aangifte te laten opnemen. Dit is onderdeel van de pilot 'Opnemen van aangifte op locatie' die begin juli gestart is door de politie. 

Uit eerdere metingen en ervaringen van de intakemedewerkers van de politie is gebleken dat er dagen zijn waarop er geen afspraken of spontane verzoeken zijn tot het laten opnemen van aangiften bij de politiepost in Soest. Het basisteam wil nu met deze pilot onderzoeken of het doen van aangifte op locatie de aangiftebereidheid verhoogd. De pilot loopt tot 1 oktober.

LOCATIE Aangevers kunnen uit verschillende dagdelen in de week kiezen om de aangifte thuis of op de werklocatie in Soest of Soesterberg te laten opnemen. Ook kunnen ze kiezen of de politiemedewerker wel of niet in uniform de thuisaangifte kan opnemen.

EVALUATIE Na het opnemen van de aangifte krijgen aangevers een evaluatieformulier. Hiermee kan het proces tijdens de pilotfase aangescherpt worden. In oktober zal op basis van deze formulieren en de ervaringen van de politiemedewerkers besloten worden hoe en of de werkwijze wordt voortgezet.

De openingstijden van de politiepost in Soest blijven onveranderd gedurende de pilot. Ook is het mogelijk om via internet aangifte te doen: https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen