• Jim van der Zee laat zaterdag van zich horen in Idea.

    Diejongens.nl

Voice-winnaar Jim van der Zee doet Idea aan

SOEST Jim van der Zee, winnaar van de Voice 2018, is alweer begonnen aan zijn tweede theatertour. Tijdens zijn muzikale reis langs Nederlandse theaters maakt hij zaterdag 19 oktober een tussenstop in Idea.

Toen hij zes jaar was sloot hij een weddenschap met zijn meester Dick van de basisschool. Want één ding wist Jim toen al zeker: ik word muzikant. Na een succesvolle eerste theatertour laat hij nu opnieuw van zich horen met een nieuw album en de gelijknamige show 'Starting The Engine'.

ORKEST Het kleine theater aan de Willaertstraat leent zich bij uitstek voor de intieme muziek van de zanger/gitarist die eind september driemaal optrad met het Metropole Orkest en de Dutch Grooners en alleen vanaf 2 oktober bezig is aan een serie van negentien optredens en in februari en maart volgend jaar weer door het land trekt.

LIEDJES AAN BED Geïnspireerd door zijn vader, die 's avonds aan zijn bed liedjes voor hem speelde, begon hij in zijn vroege jeugd al met muziek maken. Jim van der Zee studeerde door aan het conservatorium, waar hij niet alleen zijn gitaarspel verder verbeterde, maar ook leerde zingen. Daar ontwikkelde hij zijn stem tot de warme, unieke sound waarmee hij bekend is geworden. Het nieuwe album van de Driebergenaar verscheen op 13 september. Zijn nieuwe single, 'I Will Be The One' is inmiddels overal te beluisteren.

CAMPER In de zomermaanden trok Jim vanaf zijn studententijd het liefst met een camper door Europa en Amerika. Of hij nou stond te spelen bij een surfkamp aan de Frans Atlantische kust of zijn gitaar omhing op een zonnig pleintje in Barcelona: overal wist hij publiek aan te trekken. Hij sliep in zijn camper en kwam rond van de munten die overdag zijn gitaarkoffer vulden.

THE VOICE In 2018 won Jim The Voice. Al tijdens de blind auditions overweldigde hij jury en publiek met zijn gevoelige, eigen interpretatie van het nummer 'Amar Pelos Dois'. Na The Voice toerde Jim langs de Nederlandse festivals en bouwde hij in hartje Amsterdam zijn eigen opnamestudio om in alle rust eigen nummers te kunnen schrijven.

ALBUM Op het door JB Meijers (The Common Linnets, De Dijk, Daryll-Ann) mede-geproduceerde album staan onder andere de singles I Do Believe It's Time en My Soul. Van der Zee schreef dit laatste nummer samen met Ed Struijlaart. Na een goede voorbereiding laat JIm nu zijn nieuwe (en vorige) nummers horen aan iedereen die ze wil horen.

THEATERSHOW Jim toert samen met pianist Reinout Douma (bekend van het Noordpool Orkest, Jochem Myjer, Janne Schra) en zijn band, bestaande uit Lorenzo Buffa (basgitaar, contrabas) en Guy Tristan Salamon (drums, percussie) door het hele land. In zijn theatershow 'Starting The Engine' speelt Jim covers van de artiesten die hem inspireren, maar laat hij ook zijn eerste eigen werk horen. Hij deelt zijn liefde voor soul, jazz, blues en folk met het publiek en vertelt in een intieme setting het verhaal achter de nummers van zijn muzikale helden.

NIEUW BEGIN 'Starting the Engine' is een nieuw begin voor de man die als jongen al wist wat hij wilde, zijn weg uitstippelde en die volgde. De recensies: Jim laat meer van zichzelf zien. Nieuwe muziek, nieuwe verhalen en een krachtige show!

Zaterdag 19 oktober, 20.15 uur, Theater Idea, Willaertstraat 49, 'Starting the Engine' van Jim van der Zee met onder andere zijn nieuwe nummers 'I do believe it's time', 'All I know', 'My Soul', 'Mississippi Blue', 'Let's live inside the rain', 'And so away we go' en 'Hold me close'. 17,50 euro (CJP/65+ 16,00 euro).

Kaartverkoop: www.ideacultuur.nl.