• Lonneke Dort past haar eigen stijl toe in haar theatershow.

    Jaap Reedijk

Lonneke Dort met 'Na de lieve vrede' in Theater Idea

SOEST Lonneke Dort won in 2017 het Amsterdams Kleinkunst Festival en werd met lovende recensies ontvangen. ,,Vilein, droogkomisch en het voelt helemaal echt wat ze doet", werd er jubelend geschreven. Of dat zo is, kan vrijdag 24 januari worden gecheckt in Theater Idea.

In haar eerste programma 'Na de lieve vrede' pleit Lonneke voor het sneuvelen van die lieve vrede. Het gaat over de angst waardoor we confrontatie vermijden, terwijl we ons er juist vol overgave in zouden moeten storten.

Na lang genoeg op de tribune van de arena te hebben gezeten, is het tijd om het strijdtoneel op te stappen. Zonder fysieke wapens graag, we zien elkaar daar.

PRIKKELENDE KIJK ,,Met een vileine en prikkelende kijk op de grotere thema's en sterke liedteksten weet Lonneke zichzelf steeds spannend te houden en het publiek naar haar hand te zetten." Aldus stond ruim twee jaar terig geschreven in het juryrapport van het Amsterdams Kleinkunst Festival.

EIGEN STIJL De Theaterkrant schreef ook over de actrice: ,,Dort heeft echter een geheel eigen stijl. Haar grove, behoorlijk cynische teksten zijn de ene keer grappig – zoals in een aanklacht tegen extraverte mensen – en de andere keer indringend – zoals in een lied over vluchtelingen."

Vrijdag 24 januari, 20.15 uur, Theater Idea,Willaertstraat 49, Lonneke Dort met 'Na de lieve vrede', 14,50 euro (CJP/65+ 13,00 euro). Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via www.ideacultuur.nl