• Apollo brengt zijn publiek in kerststemming, op donderdag 12 en vrijdag 13 december.

    Jaap van den Broek

Christmas Experience Apollo in De Open Hof

SOEST Apollo houdt een traditie in stand door twee kerstconcerten te geven. Het mannenkoor zingt op donderdag 12 en vrijdag 13 december in De Open Hof.

Apollo staat al geruime tijd onder leiding van dirigent Hans van Rutten, op de piano speelt Marius van der Kuijl en op het orgel Henk Veldman. Aan verandering onderhevig daarentegen is volgens Apollo wel de wereld om ons heen, en dat geldt ook voor de beleving van het kerstfeest, is de indruk bij de zangers.

,,Waar het feest en de bijbehorende muziek tot nu toe grotendeels werden bepaald door de christelijke kerken, hoor je tegenwoordig veel meer muziek zoals die uit landen als bijvoorbeeld Amerika is overgewaaid", zegt voorzitter Jos Sesink. ,,Het koor wil de bezoekers van het concert daarom dit keer beide manieren laten beleven, zonder een oordeel uit te spreken over welke de voorkeur geniet. Vandaar dat we de concerten de naam 'Christmas Experience' hebben gegeven.

PROGRAMMA Het programma begint met traditionele liederen en halverwege wordt overgestapt op meer hedendaagse kerstliederen. Op het programma staan onder andere: Stille Nacht, Komt verwondert u hier mensen, Wiegenlied der Herders, Ave Maria, Cantique de Noël, White Christmas, Jul-Jul-Strålande Jul, We wish you a merry Christmas, Santa Claus is coming to town en Feliz Navidad.

De solo van Cantique de Noël wordt dit keer gezongen door zes Apollo-zangers in plaats van door een solist van buiten het koor. Het koor belooft een prachtige uitvoering.

Publiek dat geïnspireerd raakt, kan op bepaalde momenten naar hartenlust meezingen, want er is ook weer ruimte voor samenzang gereserveerd.

Om zoveel mogelijk mensen in staat te stellen, houdt Apollo de entreeprijs laag. Belangstellenden kunnen voor vijf euro plaatsnemen in het kerkgebouw aan de Veenbesstraat 2. ,,Het is beslist een goede manier om na de Sinterklaas-drukte in de kerststemming te komen", garandeert Sesink.

Kaarten: bij de leden van het koor, via www.apollo-soest.nl of tel. 06-15496758 en eventueel aan de kassa. Beide kerstconcerten beginnen om 20:00 uur. De zaal gaat beide avonden om 19:30 uur open.