• Archief BDU Media

Plan uitgewerkt voor 48 huizen in Noorduyn

SOESTERBERG Op basis van het aantal inschrijvingen voor een woning in het nieuw plan Noorduyn aan de Kampweg ter hoogte van de Moerbessenberg en aansluitend aan het ook nog te realiseren Dorpshart, zijn in overleg met de potentiële kopers plannen uitgewerkt voor 48 huizen: 12 wee-onder-een-kapwoningen, 28 rij- en hoekwoningen en 8 bungalows.

WOONWENSEN Het woningbouwproject Noorduyn is een kleinschalige, dorpse woonwijk en ontwikkeld door Latei Projectontwikkeling in Amersfoort. Aan de hand van workshops en een enquête, zijn de woonwensen van de toekomstige bewoners geïnventariseerd. De beste ideeën heeft Latei meegenomen in het uiteindelijke ontwerp. Het bouwplan wordt gerealiseerd aan de zuidkant van de voormalige ijsbaan annex evenemententerrein. Daar is het nieuw dorpshart gesitueerd, dat evenals Noorduyn onderdeel is van het Masterplan Soesterberg en één van de woningbouwplannen onder andere Oude Tempel, Apollo, Vliegbasis, die in het dorp op stapel staan.

VOORZIENINGENNIVEAU Woningbouw in het dorp is belangrijk omdat Soesterberg meer inwoners nodig heeft om het voorzieningenniveau op peil te houden (en liefst nog te vergroten), zoals winkels, zorg, horeca en welzijn.