• politie.nl
  • politie.nl

Pinpassen en contant geld gestolen uit woning bejaarde vrouw

SOEST Uit de woning van een bejaarde vrouw (89) in Soest zijn begin juli een aantal pinpassen, de bijbehorende codes én een flink bedrag aan contant geld gestolen, meldt de politie in opsporingsprogramma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht.

Wanneer de diefstal heeft plaatsgevonden, is niet helemaal duidelijk. Op donderdag 13 juli ontdekte een medewerker van de bank dat er grote bedragen zijn gepind en nam contact op met de vrouw in Soest. Toen bleek dat ze haar pinpassen miste.

PINNEN De eerste keer dat één van de passen gebruikt werd, was rond 1.30 uur in de nacht van dinsdag 11 op woensdag 12 juli bij een pinautomaat in Diemen.

De volgende dag verscheen hoogstwaarschijnlijk dezelfde man bij de Mediamarkt in Rotterdam. Daar werd de pinpas gebruikt bij het afrekenen van een Macbook. Vlak daarna werd de man gefilmd door de bewakingscamera van een casino, ook in Rotterdam.

In de nacht van woensdag 12 op donderdag 13 juli verscheen hij bij een pinautomaat in Rotterdam. Dan is de man heel duidelijk te zien. De politie gaat ervanuit dat het in alle gevallen om dezelfde man gaat.

SIGNALEMENT De man heeft een donkere huidskleur, ringbaardje, is kaal en droeg een zonnebril, en een groene pet met een logo van een tijgerkop; 'Paris'.

Wie de man herkent of andere tips heeft over de diefstal, kan contact opnemen via tel. 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.