• Eempers

Parkje en speeltuintje aan Postweg blijven behouden

SOESTERBERG Bewoners van de Postweg en omgeving zijn verheugd dat de gemeente vastgelegd heeft dat het parkje en het aangrenzende speeltuintje aan de Postweg behouden blijven. Bij het maken van plannen voor de ontwikkeling van Soesterberg-Noord hebben bewoners nadrukkelijk aangegeven dat zij het parkje en de speelgelegenheid willen behouden. Dat heeft de gemeente nu ook vastgelegd in het bestemmingsplan.

Het relatief kleine open gebied, met het enigszins verhoogde parkje en het aansluitende speeltuintje tussen de oostkant van de Postweg en werkzaamheden in het kader van de nieuwbouw in Soesterberg-Noord, staat op de planning voor groot onderhoud. Voordat de gemeente hieraan begint, worden de bewoners erbij betrokken. Omwonenden krijgen te zijner tijd een uitnodiging om te reageren op het conceptplan.

Martiélle Bruil is een van de bewoners van de Postweg die blij is dat het groene gebied niet verdwijnt. ,,De gemeente heeft ooit toegezegd dat het behouden zou blijven. Inclusief het speeltuintje dat we acht jaar geleden hebben aangevraagd. Er woonden zoveel kinderen hier en er was helemaal geen speelgelegenheid. Er was toen nog niet zo lang een nieuw college met onder anderen Jannelies van Berkel die toen ook wethouder voor Soesterberg was. We mochten toen een speeltuintje uitzoeken en zo is dat er gekomen."

Dat is volgens Bruil een goed besluit geweest, want sindsdien wordt het speeltuintje regelmatig gebruikt door kinderen uit de straat en uit de buurt. Om te voorkomen dat het parkje en het speeltuintje zouden moeten verdwijnen voor de woningbouw in het gebied, hebben de bewoners de gemeente gevraagd om het kleine stukje groen langs de straat te behouden. De gemeente heeft daarin toegestemd na eerdere toezegging dat het parkje behouden zou blijven. Dus eigenlijk kon ze niet anders. We hebben er wel voor moeten knokken. Ik ben blij dat het blijft, het is echt een stukje groen, want alles om ons heen wordt kaal."