• Eempers

'Park verbinding tussen centrum en noord'

SOESTERBERG Aanleg en inrichting van het park op de overkluizing van de N237 beginnen in september. Na het opbrengen van grond en de aanleg van een drainagesysteem kunnen de wandelpaden worden aangelegd en het parkmeubilair worden geplaatst. In het oog springend onderdeel daarvan is de Cougar-helikopter. Informatiezuilen zullen de historie van de vliegbasis benadrukken.

Wethouder Jannelies van Berkel spreekt van 'een prachtig ontwerp met een hoogwaardige inrichting'. Daarvoor is de samenwerking gezocht met het burgerinitiatief om een monument te plaatsen dat herinnert aan de aanwezigheid van de Amerikanen in Soesterberg gedurende vijftig jaar. Dankzij medewerking van de Koninklijke Luchtmacht kan in het park een Cougar worden geplaatst.

BOUWTEAM Aanleg en inrichting van het park worden gerealiseerd door KWS Infra, hetzelfde bedrijf dat de overkluizing bouwde. Berry Heerschap van KWS: ,,Samen met de gemeente hebben we een bouwteam gevormd om het ontwerp verder uit te werken in ene heidelandschap met wandelpaden en behalve de Cougar extra's zoals een speeltoestel in de vorm van een vliegtuig. Door het park komen afscheidingen te staan met mooi gestyleerde vliegtuiguitsneden. Op deze manier creëren we een park dat een mooie verbinding is tussen Soesterberg centrum en Soesterberg Noord'', aldus Heerschop.

In augustus moet precies bekend zijn hoe het park er gaat uitzien, waarna in september aanleg en inrichting beginnen. In november moet het werk klaar zijn.