Overval juweliersechtpaar Soest in Opsporing Verzocht

SOEST AVRO/TROS-programma Opsporing Verzocht besteedde dinsdagavond aandacht aan de beroving van Edelsteenslijperij De Sprong aan de Lange Brinkweg in Soest. De buit was duizenden euro's.

Zeker een drietal, maar misschien een viertal daders beroofde in Soest een juweliersechtpaar voor duizenden euro's. Op 13 februari sloegen ze toe met hun uitgekiende combinatie van afleiding en vingervlugheid.

Het was op een zaterdagmiddag rond 17.00 uur dat het drietal de juwelierszaak aan de Lange Brinkweg binnenkwam. Ze kwamen op de eigenaars over als een echtpaar met hun jongvolwassen zoon; dat hoeven ze niet te zijn, maar het geeft het leeftijdsverschil aan tussen de daders.

De moederfiguur hield de vrouwelijke eigenaar aan de praat en de vaderfiguur liet de mannelijke eigenaar wat kettingen aanreiken die hij wilde passen. Intussen greep zoonlief een doos met dure ringen uit een vitrine. Die doos liet hij in moeders tas verdwijnen, waarna het drietal vrij plotseling vertrekt. Een jonge vrouw die net was binnengekomen, gaat kort na hen ook zonder aankoop weer naar buiten. Mogelijk is dat toeval, maar het is nog niet uit te sluiten dat de jonge vrouw bij de dadergroep hoort.

Alle mogelijks tips en informatie zijn welkom bij de politie Midden-Nederland: tel. 0800-6070 (gratis), Meld Misdaad Anoniem, tel. 0800-7000 (gratis) of het Online Tip formulier.