• Peter Kop

Overleg opstelling paaskermis aan de Banningstraat

SOESTERBERG De gemeente en de exploitanten van de jaarlijkse paaskermis in Soesterberg zijn in overleg over de nieuwe locatie. Nu het evenemententerrein aan de Banningstraat in verband met de uitvoering van het bouwplan Dorpshart niet langer beschikbaar is, wat ook geldt voor de locatie Kampweg waar het bouwplan Noorduyn wordt gerealiseerd, moet de kermis noodgedwongen verhuizen. Hiervoor is de Banningstraat aangewezen, het gedeelte tussen de Kampweg tot en met de sporthal Banninghal.

Jan van Steendelaar

Het is een kwestie van passen en meten om de tweeëntwintig attracties een plaats te geven omdat de ruimte niet onbegrensd is. De gemeente en de exploitanten bekijken samen hoe de attracties het beste opgesteld kunnen worden zonder dat er bijvoorbeeld bomen gekapt moeten worden. Ook moet de inrit van de enige woning aan de straat bereikbaar blijven voor de bewoners. Woordvoerder Peter Kop van de kermis heeft er, gelet op de positieve ervaringen met de gemeente tot nu toe, alle vertrouwen in dat er een kermisopstelling uitkomt waarmee alle partijen het eens zijn.

PAASKERMIS De kermis van Soesterberg werd voor het eerst in 2012 gehouden, op het voormalige evenemententerrein. Toen was al duidelijk dat dit een tijdelijke plek zou zijn met het oog op de plannen voor het realiseren van een dorpshart. „We wisten dat we daar op den duur weg zouden moeten. Dat werd ons in 2014 al gezegd. Dat zou tegelijk het laatste jaar zijn dat we daar konden staan. We hebben daar en op de Kampweg uiteindelijk nog drie jaar kunnen blijven," zegt Kop.

Van de gemeente kregen de organisatoren drie mogelijke locaties voorgelegd, die bij nader inzien niet geschikt bleken te zijn. Een bericht op Facebook dat de kermis in Soesterberg in de toekomst mogelijk niet meer gehouden zou worden, leidde volgens de kop 'tot een heleboel reuring.' De gemeente reageerde hierop met de mededeling dat de vergunning voor in ieder geval het volgende jaar al geregeld was en dat de insteek van de gemeente was om de kermis overeind te houden.