• Gemeente Soest
  • Gemeente Soest
  • Gemeente Soest
  • Gemeente Soest

Wethouder Treep opent speeltuinen park Boerenstreek en park Klaarwater

SOEST Wethouder Aukje Treep heeft op dinsdag 10 en woensdag 11 december de speeltuinen 't Veenpark in de wijk de Boerenstreek en speeltuin Park Honsbergen in de wijk Klaarwater geopend. De speelplekken zijn dit najaar in zijn geheel opgeknapt.

Bij de openingen hielpen de kinderen uit de wijk mee met het openen van de speeltuinen door het lint te knippen. Beide speeltuinen waren verouderd en aan vervanging toe. Wethouder Aukje Treep: ,,Ik ben blij om deze speeltuinen samen met de kinderen te kunnen openen. Ze kunnen nu weer lekker samen buitenspelen in de speeltuinen die ze zelf hebben gekozen. Uiteraard zijn de speeltuinen ook beschikbaar voor kinderen uit de andere wijken!"

BOERENSTREEK De speeltuin 't Veenpark met meerdere speelplekken is in 2004 aangelegd. De speeltoestellen, geplaatst in zandgrond, waren inmiddels aan vervanging toe. De gemeente heeft de toestellen vervangen door nieuwe speeltoestellen die weer in het zand mogen staan. Voor het verwijderde tussenpad is plaats gemaakt voor één groot zandcunet, met een rvs-glijbaan, een dubbele schommel en een loungenet. 

Verder zijn er ook een driedelig duikelrek, een vogelnestschommel, een draaimolen van gecoat metaal, een 4-persoons wip en, voor de allerkleinsten, een veerwip geplaatst. Tevens is de speeltuin een kabelbaan, een kleine trampoline en extra zitgelegenheid rijker.

KLAARWATER In park Honsbergen, in de wijk Klaarwater, heeft een grote speelplek voor kinderen tot en met 12 jaar oud. Dit park is in 2008 aangelegd. Door vuurwerkschade en vandalisme zijn de speeltoestellen en de kunstgrasondergrond beschadigd. De schade aan de toestellen was te groot en zijn daarom vervangen door extra sterke speeltoestellen, wat de speeltuin minder gevoelig voor vandalisme maakt. Aan de noordzijde van het park zijn een schommel met twee schommelzitjes en een grote nestschommel, een driedelig duikelrek en een wip geplaatst. Aan de zuidzijde staat nu een groot speeltoestel. Dit speeltoestel bevat een groot aantal speelfuncties zoals glijden, klimmen, klauteren en balanceren. Ook hier is ruime zitgelegenheid voor ouders en verzorgers.

 STEMMING Voor de renovatie zijn er vier verschillende ontwerpen gemaakt, waarna inwoners uit de wijken Klaarwater en de Boerenstreek en gebruikers van de speelplekken mochten stemmen op een ontwerp. Het ontwerp met de meeste voorkeursstemmen is aangelegd. 

GEMEENTE De gemeente Soest zorgt voor intensief onderhoud van speelplekken zodat ze veilig zijn en voldoen aan de wettelijke eisen. Soms voldoet regulier onderhoud echter niet meer en worden speelplekken in zijn geheel opgeknapt.