• Eempers

Soest wil dat krakers meteen vertrekken

SOESTERBERG De krakers die zich hebben gevestigd in het pand van de voormalige Garage Plekkepoel hebben de naam van hun woongroep geschrapt. Die luidde 'Plekkepoel. In een reactie aan deze krant liet de familie al weten niet gelukkig te zijn met de naamkeuze, omdat ze niet in verband wil worden gebracht met de kraakgroep.

,,We hebben kennis gemaakt met mevrouw Plekkepoel", zeggen de krakers. ,,Naar aanleiding van het gesprek met haar, hebben wij besloten afstand te nemen van de naam Plekkepoel voor onze woongroep, dit uit respect voor de familie." Voorlopig heeft onze woongroep nog geen nieuwe naam.
Het pand is eerder gekocht door de gemeente. Het zal, net als andere gebouwen, worden gesloopt om plaats te maken voor woningbouw.

AANSCHRIJVING De gemeente heeft niet zitten wachten op de krakers, blijkt uit een summiere verklaring vanuit het gemeentehuis in Soest. ,,De krakers zitten zonder onze toestemming in een door ons verworven eigendom. Daarom hebben zij vrijdag een aanschrijving ontvangen waarin de krakers worden gesommeerd per omgaande het pand te verlaten."

De gemeente wacht de reactie van de krakers af. Zij hebben vorige week, kort nadat ze hun intrek in de voormalige garage namen, aangegeven vrijwillig te zullen vertrekken zodra het pand gesloopt moet gaan worden om plaats te maken voor woningbouw in Soesterberg-Noord.