• Hans Veltmeijer

Soest krijgt nieuwe sporthal achter Sportboulevard de Engh

SOEST De gemeenteraad van Soest bood donderdagavond in ruime meerderheid een nieuw perspectief voor de sport in onze gemeente. Met 21 stemmen voor en 6 tegen sprak de raad zich uit voor een nieuwe sporthal achter Sportboulevard de Engh.

De bouw van deze nieuwe multifunctionele sporthal vervangt de huidige sporthal Beukendal. Na de sloop van sporthal Beukendal ontstaat er op die plek ruimte voor woningbouw. Het raadsbesluit is daarom niet alleen van waarde voor de sport in de gemeente, maar speelt ook in op de grote behoefte aan woningen in Soest.

BIJZONDER PROJECT Wethouder Dijkhuizen: ,,Het is een bijzondere avond en de nieuwe sporthal is een bijzonder project. Het is een van de grootste en meest besproken projecten van de afgelopen jaren. Er is vrijwel geen project geweest waar, met zoveel verschillende belangen van bijvoorbeeld omwonenden en de sport, zoveel draagvlak is ontstaan. Ik heb tijdens de participatiebijeenkomsten gezien hoe verschillende belanghebbenden oprecht oor en oog voor elkaar hadden. Dat is wat mij betreft een compliment aan de Soester samenleving." 

OPLEVERING Het ontwerpen van de nieuwe sporthal en het voorbereiden van de bouw vindt plaats in de periode tot oktober 2020. Het jaar daarna staat in het teken van bouw. Dat betekent dat oplevering van de nieuwe sporthal in oktober 2021 te verwachten is.

Meer informatie over de nieuwe sporthal is te vinden via www.soest.nl.