• DierenZorg Eemland

Kijkje achter schermen bij DierenZorg

SOEST Later dan gebruikelijk houdt DierenZorg Eemland de jaarlijkse open dag rond Dierendag. De organisatie biedt op zondag 13 oktober een kijkje achter de schermen van Dierenasiel 't Hart en Vogelopvang Soest. Er zal aan de Eemweg 'beestachtig veel' te doen zijn, kondigt DierenZorg aan.

Het programma, samengesteld door de medewerkers van beide opvangadressen, bedient belangstellenden van alle leeftijden. ,,De bezoekers krijgen écht een kijkje achter de schermen. De medewerkers vertellen over hun dankbare werk en er valt veel te vertellen en te zien en te doen aldus een woordvoerder. Er zijn rondleidingen en tal van activiteiten, zoals een 'spelletje kaart'. Daarmee kunnen ze negen onderdelen doen.

 De medewerkers van de Stichting hebben weer een aantrekkelijk programma samengesteld en de bezoekers krijgen een echt kijkje achter de schermen. Er is deze dag van alles te doen voor jong en oud. De entree is gratis maar de eventuele opbrengst van de dag zal besteed worden aan het aanleggen van een lichtmast op het honden speelveld. Zo kan er ook in de winter langer gebruik worden gemaakt van deze voorziening.

OPEN DAG

Tijdens de Open Dag op zondag 13oktober van 12:00 tot 16:00 uur vertellen de medewerkers van DierenZorg Eemland over hun dankbare werk. En daar valt heel veel over te vertellen. Want jaarlijks vangen zijn ongeveer 4000 vogels, 400 honden en katten en 200 konijnen en andere knaagdieren op. Bovendien maken de medewerkers van de Dierenambulance Eemland jaarlijks zo'n 1400 ritten. Naast voorlichting over de vele huisdieren krijgen de bezoekers uiteraard een rondleiding door de opvang locaties. Maar er is nog veel meer te zien en te doen.

HET PROGRAMMA

Naast de rondleiding is er voor de kinderen een 'spelletjes kaart' waarmee ze aan negen leuke activiteiten kunnen deelnemen. Zo is er eendjes hengelen, een bad eenden race, marshmallows roosteren en wie herkent de juiste drol van een dier? Er zijn ook heel leerzame activiteiten voor volwassenen. Neem uw hond gerust mee voor een demonstratie 'Dog Dance' en 'Hooper'. En voor de liefhebbers van konijnen geeft Ilse Pos een hele leerzame workshop over de verzorging van konijnen. Alles weten over het houden van bijen? Stel je vragen aan een echte imker. En wat te denken van een workshop 'Schilder uw eigen huisdier', informatie over het IVN (natuureducatie), een dierenquiz, een rommelmarkt, het rad van fortuin? Eigenlijk teveel om op te noemen.

WAAR?

Nieuwsgierig geworden? Kom op 13 oktober naar de opvanglocaties van Stichting DierenZorg Eemland. Adres: Eemweg 2d en 2e, 3764 DG Soest, start 12.00 uur. Voor meer informatie: zie het programma op de website: http://www.dierenzorgeemland.nl/index.php/actueel