• Gemeente Soest

Eerste 'coronaboetes' in Soester Duinen

SOEST In en rond de Soester Duinen zijn vrijdagmiddag de eerste boetes uitgedeeld aan mensen die zich niet hielden aan de veiligheidsvoorschriften in verband met het coronavirus. Ook zijn parkeerboetes uitgedeeld. Om hoeveel bekeuringen het precies gaat, is niet bekend gemaakt.

Johan van Beek

De parkeerplaatsen in de natuurgebieden zijn eerder op de vrijdag al afgesloten om te voorkomen dat mensen daar te dicht op elkaar staan. Kennelijk is de ernst van de situatie nog steeds niet bij iedereen doorgedrongen. Ook in het weekeinde zullen boa's en agenten controleren of bezoekers van de bossen en de duinen zich aan de regels houden als het gaat om het houden van anderhalve meter afstand. Indien nodig gaan overtreders op de bon. Er worden ook verkeersregelaars ingezet, maar auto's parkeren in de natuurgebieden wordt nagenoeg onmogelijk.

Het gaat om de Foekenlaan, de Sparrenlaan, de Schapendrift, de Baeufortlaan, Zonnegloren, De Bergjes en het Soester Hoogt (aan beide kanten van de Van Weerden Poelmanweg). Burgemeester Rob Metz riep donderdag mensen al op om lopend of op de fiets naar het bos te gaan en vooral voldoende afstand te houden. Op volle parkeerplaatsen is het risico van besmetting groot. Vandaar dat de gemeente ze heeft afgesloten en her en der waarschuwingsborden heeft geplaatst.