Oudere man gewond na wakker worden van inbreker in huis

SOEST Een ouder echtpaar aan de Wilhelminalaan in Soest stond in de nacht van zaterdag 23 op zondag 24 december oog in oog met een inbreker. De man van begin 70 heeft er flinke verwondingen aan over gehouden, meldt de politie in opsporingsprogramma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht van woensdag 24 januari. De politie is op zoek naar getuigen.

De mannelijke bewoner werd die nacht rond 3.00 uur wakker van gestommel op zolder. Hij ging poolshoogte nemen, zag iemand naar beneden flitsen, en meteen daarna werd het zwart voor zijn ogen. Zijn vrouw werd daarna wakker en zag haar man bewusteloos op de grond liggen. Ook zij zag iemand in een flits van de trap komen die haar een duw gaf. Omdat het allemaal heel snel ging, is het niet duidelijk of er sprake is van één of twee inbrekers. Er werd niets buitgemaakt.

De man lag bewusteloos op de grond met op zijn achterhoofd een wond. Er werd 112 gebeld en in het ziekenhuis bleek dat hij een hersenbloeding heeft opgelopen. Ook had hij twee gebroken ribben, letsel in zijn gezicht en op zijn rug en verwondingen aan zijn hand.

GETUIGEN De politie is op zoek naar mensen die getuigen zijn geweest van de inbraak, of iets verdacht hebben gezien. Op bewakingsbeelden van een nabijgelegen bedrijf is te zien dat er tussen 2.45 uur en 3.15 uur drie mensen op de Wilheminalaan hebben gefietst. Ook met deze mensen wil de politie in contact komen.

Tips zijn welkom via tel. 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.