• Carine de Bruijn
  • Carine de Bruijn
  • Carine de Bruijn

Optreden Sting & Shaggy op Royal Park Live van wereldformaat

SOEST Niet voor niets kondigde Royal Park Live dit voorjaar met trots Sting & Shaggy aan. Het concert in de paleistuin was zaterdagavond in alle opzichten van wereldformaat. Het kreeg bovendien door de aanwezigheid van Willem Alexander en Maxima - die met veel gejuich en geklap werden ontvangen door het even enthousiaste als verraste publiek - Koninklijke allure. Al had het optreden dat niet nodig om bij de ervaren concertgangers hoog op de lijst te worden bijgeschreven.

Sting en Shaggie wisselden de vocals op elkaars hits net zo makkelijk uit als bij de uitvoeringen van de nummers van het album dat Gordon Summer en Orville Richard Burrel, zoals ze in werkelijkheid heten, samen maakten.

Nummers van The Police, Sting en Shaggie bleken een overheerlijke mix, waarbij de verschillende muziekstijlen met een vleugje van elkaars kruiden werden bereid en naadloos in elkaar overliepen . Vanaf het moment dat 'Englishman in New York' werd ingezet tot de laatste toegift ('Fragile') hielden Sting & Shaggy en hun publiek elkaar in een warme, innige omhelzing vast.

Tussen andere toppers Elvis Costello, The Analogues en Jack Johnson door was er sprake van een historisch concert in de voortuin van Paleis Soestdijk die door veel Soesters als hun achtertuin wordt beschouwd.

In de Soester Courant woensdag een uitgebreid verslag met reacties van Soesters die er bij waren.

Video: Carine de Bruijn