• Elke dinsdag repeteert Ensemble Soest Klein. Optredens en workshops liggen in het verschiet.

    Sietsko Thijs

Open repetitie Ensemble Soest Klein

SOEST Ensemble Soest Klein is een vocaal kamerensemble dat streeft naar samenzang op niveau. Het ensemble is opgericht in 2017 en bestaat momenteel uit zeven vrouwelijk gevorderde amateurzangers met Norien Siemons als dirigent.

,,De 'S' staat voor Soest. De naam van het ensemble heeft ook een dubbele betekenis bij de uitspraak voor mensen die ingewijd zijn in muziek: Eb (Es) klein staat voor de toonladder of drieklank Eb mineur (Ebm), zegt Norien Simons.

IMPROVISATIE ,,Onze stijl is divers; we zingen verschillende klassieke muziekstijlen, zoals Vaughan Williams, Schubert, Orlando di Lasso, Orazio Vecchi, Monteverdi, Antoine Gardane, Michael Este en ook moderner musicalrepertoire, zoals Somewhere van Bernstein en the Sound of Silence van Paul Simon. Verder laten we ons graag uitdagen door improvisatie. Iedereen krijgt de kans om een solopartij te zingen en om verschillende stemsoorten (sopraan, mezzo, alt, etc.) te zingen. Dit maakt ons ensemble dynamisch, spannend om aan mee te werken en om toe te horen."

VEEL PLEZIER Terugkijkend op het eerste jaar komt Norien Siemons tot de conclusie dat er met veel plezier intensief gerepeteerd is. ,,We gaan nu ook verder met het geven van uitvoeringen en workshops. Ons eerste optreden vonden we een succes; met veel plezier hebben we tijdens het Atelierlint bij De Hazelaar aan de Pimpelmees een muzikale bijdrage geleverd aan deze culturele tocht langs verschillende kunstenaars."

Volgens de dirigent is het de bedoeling dat Ensemble Soest Klein een gezelschap van bescheiden omvang blijft. Wat niet wegneemt dat er nog mensen bij kunnen, ongeacht het stembereik. Vooral voor mannen is er nog plaats in het koor.

GEMENGD ,,We zijn nog op zoek naar zangers, met name tenoren en bassen, om ons repertoire te kunnen uitbreiden tot dat van een gemengd ensemble. Maar ook sopranen en alten zijn welkom", zegt Norien Simons. ,,Daarom organiseren we op dinsdag 23 oktober een open repetitie in parochiecentrum De Sleutel aan de Steenhoffstraat 41".

INFORMATIE Meer informatie over ES Klein en de open repetitie is verkrijgbaar bij dirigent Norien Simons: tel. 0615097067.