• Tim Knol zingt op 8 maart in Theater Idea liedjes van zijn nieuwe album en mooie covers.

    Paul Bergen

Op adem komen bij Tim Knol

SOEST Sweet Melodies is het eerste voorproefje van Tim Knols vierde album Cut The Wire; een liedjesplaat pur sang. Knol nam de liedjes op in een periode van anderhalf jaar met vaste kompaan en producer Anne Soldaat.

Na het verschijnen van zijn titelloze debuut in 2010 ging het hard met Tim Knol. De plaat kreeg lovende kritieken, single Sam werd een hit. Nederland maakte kennis met Tim Knol en was gelijk overtuigd van zijn talent. Dit bevestigde hij met Days, zijn tweede album. Hij speelde op alle grote festivals, in talloze clubs en deed verschillende theatertours. Tim groeide uit tot een grote naam in de Nederlandse popmuziek.

OUDE ZIEL Tim Knol is bekend als de man met een stem van goud en een 'oude ziel'. Omschrijf zijn muziek als roots, sixties- of seventiesrock, in alles is zijn liefde voor oude helden te horen.

Op vrijdag 8 maart is hij te zien in Theater Idea met een nieuw theaterconcert Lost & Found 2, waarin hij veel werk van de nieuwe cd, maar ook een aantal mooie covers speelt, waarover hij ook deze keer verhalen vertelt. Knol vindt nog steeds exact dezelfde dingen belangrijk als toen hij in zijn jeugd in de platenkast van zijn vader rommelde. Ook tijdens zijn grote succesjaren was hij altijd verzekerd van hechte vriendschappen, diepgewortelde liefde en die sweet, sweet melodies.

LEVENSLESSEN In vele opzichten is 'Cut the Wire' is een fraaie liedjesplaat. Zonder druk van buitenaf nam Knol uitgebreid de tijd om de plaat stapsgewijs samen te stellen. Op 'Cut the Wire' zijn de liedjes 'bewuster' aanwezig dan voorheen. Levenslessen zijn er in overvloed bij Knol.

Tim Knol is volgens hemzelf sterker dan ooit. Hij raakte muziekvrienden kwijt, maar het lijkt hem muzikaal te hebben bevrijd. Illusies armer en vooral veel ervaringen rijker, is de stijgende lijn ingezet. MusicMaker gaf het album vier sterren en schreef: 'een nieuwe kant van Tim Knol.'

Vrijdag 8 maart, 20.15 uur, Theater Idea, Willaertstraat 48, Tim Knol met 'Lost & Found 2', 18,00 euro (CJP/65+ 16,50 euro).