• Gemeente Soest

Ook dit jaar actie Zomerschoon

SOEST Ook dit jaar houdt de gemeente Soest Zomerschoon: in 2019 op zaterdag 6 april. Tijdens Zomerschoon steken overal in Soest en Soesterberg inwoners overdag de handen uit de mouwen om de eigen buurt schoner, leuker, mooier en gezelliger te maken. De één doet dat een uurtje, de ander een hele dag. Hoeveel en wat een inwoner doet, dat bepaalt hij of zij zelf.

Wethouder Aukje Treep zal op 6 april ook de handen uit de mouwen steken. ,,Help jij ook een handje mee voor een schoon Soest en Soesterberg? Vele handen maken licht werk en het is een stuk gezelliger'', nodigt de wethouder uit.

Aanmelden kan online via www.aanmeldenbijsoest.nl/zomerschoon. De gemeente Soest probeert inwoners hoe dan ook te ondersteunen. In ieder geval met schoonmaakmateriaal én een snelle afvoer van verzameld zwerfvuil of groenafval.

ONTBIJT Om vol energie aan de slag te kunnen gaan, is er op zaterdagochtend 6 april van 9.30 uur tot 10.30 uur het speciale 'Zomerschoon-ontbijt' in het gemeentehuis van Soest (Raadhuisplein 1). Deelnemers zijn van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Aanmelden voor het ontbijt kan via hetzelfde aanmeldformulier als hierboven vermeld.

SCHOLEN Op vrijdag 5 april 2019 kunnen de basisscholen in Soest met hun leerlingen ook meedoen met Zomerschoonactie. De scholen zijn al per mail uitgenodigd. Al zes scholen hebben zich inmiddels aangemeld.