• Ons Soesterberg

OnsSOESTerberg krijgt groen licht voor verkiezingen

SOEST OnsSOESTerberg (OS) kan meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. De nieuwe partij kreeg maandagmiddag voldoende support van mensen die ter plekke een ondersteuningsverklaring ondertekenden.

De stroming is ontstaan door onvrede over de manier waarop het gemeentebestuur is omgegaan met bezwaren en geluiden uit Soesterberg tijdens inspraakprocedures over onder meer het bestemmingsplan Oude Tempellaan. Er werden in december 440 handtekeningen aan het gemeentebestuur overhandigd tégen het plan.

,,Voeling en direct contact houden met burgers, dat is waar OnsSOESTerberg voor staat", zegt Gerben Stormbroek een van de initiatiefnemers.

Hij beklemtoont dat OS niet een partij alleen voor Soesterberg zal zijn. ,,Dan gaat het niet alleen om de Oude Tempel of om specifiek Soesterbergse aspecten. Dan gaat het ook over de kernwaarden waar de partij voor staat; natuur- en cultuurbehoud, leefbaarheid, veiligheid, betrokkenheid en menselijke maat. Die zijn voor veel meer mensen belangrijk en de moeite waard om voor te strijden: voor Soesterbergers én Soesters. Zonder verborgen politieke agenda's of torenhoge financiële risico's en verplichtingen."

OS is tot dusver de vijftiende partij die is aangemeld voor de gemeenteraadsverkiezingen in onze gemeente. Partijen kunnen zich tot en met 5 februari aanmelden. Dan moeten ook de kieslijsten gereed zijn.