• De vijf studenten op De Ruimte. Hoe is het nu met hen?

    De Ruimte

Documentaire over Democratische School De Ruimte

SOEST Wat komt er van jonge mensen terecht als ze de hele dag kunnen doen wat ze willen? Als ze zelf kunnen bepalen hoe ze willen leren en wanneer? Als ze hun hele schoolleven lang kunnen spelen? De documentaire 'Ons Leven op De Ruimte' zal misschien nog meer vragen oproepen dan ze beantwoordt.

Deze korte film is gemaakt door oud-studenten van Democratische school De Ruimte, in opdracht van de PR-kring van deze school. De aanleiding was het feit dat voor het eerst in de geschiedenis van De Ruimte studenten afzwaaiden die op hun vierde waren begonnen en tot hun achttiende zijn gebleven. Het zijn Boy Teulings en Rick Brune uit Soest en enkele oud-Soesters. De documentaire gaat over de democratische school. En dat betekent dat de leerlingen zelf hun lerend leven kunnen vormgeven en mee kunnen beslissen over hoe de school reilt en zeilt.

Maar hoe is het nu met deze vijf vrienden gegaan? Mensen die het antwoord willen weten, kunnen op 30 januari (19.30 uur) komen aan de Insingerstraat kijken naar de documentaire, na aanmelding via info@deruimtesoest.nl. De entree is gratis.