• In het nieuwe onderkomen hangt een daadwerkelijke ladder waarop aangesloten ondernemers zich kunnen profileren.

    Astrid van den Hoek

Ondernemersladder opent eerste locatie in De Plantage

SOEST Groei en verdere ontwikkeling. Dat waren hoofdzakelijk de wensen van ondernemers, leden en belangstellenden die vrijdag de opening van de eerste locatie van De Ondernemersladder bijwoonden. Het trainingsplatform voor (aankomende) ondernemers zit voortaan op de tweede etage in het multifunctionele gebouw De Plantage aan de Smitsweg.

Astrid van den Hoek

Dat de bijeenkomsten en coachingsgesprekken voortaan op een vaste locatie plaatsvinden, is waar de leden het meest blij mee zijn. ,,Het is als een soort klein huisje voor ons", zegt Fardad Etemad, ondernemer en kersvers bestuurslid van De Ondernemersladder. ,,Zo weten mensen ons makkelijker te vinden. Het ziet er heel mooi uit, ik ben absoluut tevreden."

VERDER GROEIEN Wethouder Liesa van Aalst, met in haar portefeuille zowel Economische Zaken als het Sociaal Domein, noemde het in haar speech bij de opening dé plek waar die twee onderwerpen samenkomen. ,,Het is door en voor ondernemers, het gaat over ontvangen en doorgeven. En dat is een grote kracht. Mooi dat jullie hier verder kunnen groeien op een plek waar veel andere initiatieven zitten die een maatschappelijke bijdrage leveren."

AMBITIES Veel leden hebben geholpen met het gereedmaken en inrichten van de ruimte, die vooral als trainingslocatie dienst zal doen. Op dit moment lopen er nog twee opleidingen voor ondernemers in spe en meer staat er op stapel. Wat dat betreft zijn de wensen voor groei en verdere ontwikkeling niet tegen dovemansoren gezegd, De Ondernemersladder heeft volop ambities qua ledenaantal en diensten, verklapt medeoprichter Annemiek Ramaekers.

55 LEDEN De huur van het pand wordt bekostigd uit de lidmaatschapsgelden van de 55 leden van De Ondernemersladder, maar wordt ook mogelijk gemaakt door de prijs die ING toekende in het kader van 'Help Nederland vooruit'. ,,En we moesten eerder steeds locaties huren voor onze trainingen, workshops en coachingsgesprekken. Al die externe locaties en bijbehorende catering kostte ongeveer het dubbele, dus deze eigen plek is ideaal! Vanuit deze vaste plek kunnen we ons nog meer neerzetten als kenniscentrum voor kleine ondernemers", zegt Ramaekers.

ONDERNEMERSGESPREK Naast dat De Ondernemersladder opleiding biedt aan startende ondernemers is het initiatief er ook voor ervaren ondernemers. Maar het is geen flexwerkplek, benadrukt Ramaekers. Wel is er doordeweeks van 9.30 tot 16.30 uur een ondernemer vanuit De Ondernemersladder aanwezig voor een goed ondernemersgesprek. ,,We willen ook een ondernemersspreekuur organiseren, een samenwerking met de Soester Zakenkring, Soest Netwerkt en de gemeente Soest. En het is de bedoeling dat we geregeld experts uitnodigen, bijvoorbeeld over pensioenen voor zelfstandigen, die dan ondernemers op weg kunnen helpen."