• Met de voetjes van de vloer terug in de tijd, herinneringen op de dansvloer. Ca 270 zestigplussers leefden zich uit op het sixtiefeest.

    Ronald Kersten

Oldies swingen op 'sixties'

SOEST De tijdmachine staat aan bij Dansschool Sepp. Het Sixties-feest heeft veel mensen naar de Weegbreestraat gelokt waar vier bands ieder een set van een uur spelen. Hoogtepunt is het optreden van de band van organisator Jan van Zal. Met The Old Men's Pleasure Band brengt de zanger de sfeer van een halve eeuw geleden terug.

Peter Beijer

,,I found my freedom, on Blueberry Hill…" Jan van Zal zingt met vaste stem de kraker van Fats Domino. De evergreen inspireert veel muziekliefhebbers om de dansvloer op te gaan. De meeste swingers hebben het al meer dan zestig keer lente zien worden, maar stramme ledematen vormen geen beletsel om feest te vieren op muziek uit de goede oude tijd.

PIEPJONG Jack van Dorresteijn staat, met een pilsje in de hand, aan de bar te genieten. ,,Ik ben vorige week 60 geworden, piepjong vergeleken bij de meeste mensen hier. Ik had best een paar jaar eerder in de wieg willen liggen. Man, wat een goede tijdloze muziek hadden ze in de jaren zestig. Geweldig hoe deze bands die nummers van toen spelen."

GITAAR Henk Rebel is ook een muziekliefhebber. ,,Ik speelde gitaar in de jaren zestig. Veel jongens in die tijd speelden in een bandje. Ik heb mijn gitaar ergens in 1968 aan een vriend uitgeleend en vervolgens nooit meer teruggekregen. Nee, ik heb de gitaar nooit meer teruggevraagd. Ha, ha, hij ziet me aankomen."

APPLAUS Ondertussen zet Van Zal het nummer 'He'll have to go' in. Het publiek zingt luidkeels mee met de klassieker. Niet de wat saaie versie van Jim Reeves wordt uitgevoerd, maar de meer melancholieke uitvoering van Ry Cooder. Jan Roels is virtuoos op de accordeon. Het publiek beloont The Old Men's Pleasure Band met een daverend applaus.

TIJDMACHINE Een feestganger laat weten dat de muziek van de vier bands deze avond herinneringen tot leven wekt. ,,Dit is de muziek uit onze jeugd. Tijdens een avond als deze beleven wij onze jeugd opnieuw. We dansen, hebben plezier en drinken een biertje. Inderdaad, alsof we in een tijdmachine zijn gestapt."

Presentator Frank Muyser, ooit de frontman van de Baarnse band Les Baroques, laat weten dat er in het voorjaar van 2019 opnieuw een sixtiesfeest komt. De 270 aanwezigen juichen. Een ritje in de tijdmachine is iets om naar uit te kijken.