• Muziekvereniging Odeon
  • Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht

Odeon ontvang 1000 euro van Prins Bernhard Cultuurfonds

SOESTERBERG Muziekvereniging Odeon uit Soesterberg heeft vrijdag 1000 euro ontvangen van het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht. Odeon kreeg het bedrag uit handen van de voorzitter van het fonds, commissaris van de Koning Willibrord van Beek. In totaal kregen drie verenigingen uit de provincie een geldbedrag. Het geld is bedoeld als stimulans en als blijk van waardering voor de geweldige inzet voor de Anjeractie, de jaarlijkse collecte van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht hecht grote waarde aan de inzet van de vele tientallen verenigingen die ieder jaar weer voor de Anjeractie langs de deuren gaan. Om nieuwe verenigingen te stimuleren zich in te zetten voor de Anjeractie én om trouwe collectanten voor hun inzet te belonen heeft het bestuur een prijs ingesteld voor drie Utrechtse verenigingen die relatief gezien het meeste hebben opgehaald ten opzichte van eerdere jaren.

ANJERACTIE De Anjeractie is al meer dan zeventig 70 jaar dé manier voor culturele en natuurverenigingen om geld op te halen voor de eigen verenigingskas. Collecterende verenigingen mogen de helft van het opgehaalde bedrag benutten voor de eigen verenigingskas; de andere helft komt via het Prins Bernhard Cultuurfonds direct ten goede aan kunst, cultuur en natuur in de provincie. Interesse om deel te nemen aan de Anjeractie? Stuur dan een e-mail naar utrecht@cultuurfonds.nl.