• Ruud Verhalle

Norovirus bij Amerpoort in Soest

SOEST Op een aantal locaties van zorginstelling Amerpoort heerst momenteel het norovirus. Er zijn op dit moment zieke cliënten en medewerkers op onder meer het Kwatrijn in Soest.

Het zeer besmettelijke virus maakt dat mensen diarree krijgen en overgeven. Voor de meeste cliënten en medewerkers is dit vervelend, maar niet gevaarlijk.

MAATREGELEN ,,Om de kans op verdere besmetting zo klein mogelijk te maken, zijn diverse maatregelen genomen'', meldt Amerpoort op haar website. Hierover is overleg met de GGD en het Gezondheidscentrum van Amerpoort. ,,Eén van de maatregelen is dat evenementen, groepsactiviteiten of bijeenkomsten tot woensdag zijn afgezegd. Het is onverstandig om nu mensen in groepen bij elkaar te hebben. De groepen die besmet zijn met het virus worden ook zoveel mogelijk geïsoleerd, zodat zij niet in contact komen met groepen waar niemand ziek is.''

Het advies van het Gezondheidscentrum is dat kwetsbare mensen - zoals bijvoorbeeld mensen met een lage weerstand, een kwetsbare gezondheid, een slecht instelbare diabetes of sondevoeding - het terrein van de besmette groepen niet bezoeken.

Mensen die het Kwatrijn willen bezoeken, wordt aangeraden vooraf telefonisch contact op te nemen met de locatie.