• Eempers

Nog volkstuintjes vrij bij jubilerend Bloemheuvel

SOESTERBERG Hoewel voor een aantal leden van volkstuinencomplex Bloemheuvel aan de Laan der Snijbonen, de Bloemheuvelse Middenweg en de Egghermondse Dreef het tuinseizoen al begonnen is, beginnen de meeste liefhebbers in mei met tuinieren. ,,Voor liefhebbers zijn nu enkele tuintjes beschikbaar gekomen. Er is altijd veel belangstelling voor, dus snel aanmelden via vtvbloemheuvel.nl is aan te raden," zegt secretaris Elly Rentes.

Zij neemt ook het voorzitterschap waar sinds het vertrek van Koos Spee. Hij was jarenlang als voorzitter het gezicht van de volkstuinvereniging, maar besloot onlangs zich uitsluitend aan tuinieren te gaan wijden, een hobby waar hij door zijn bestuurlijke werk in zijn beleving niet voldoende aan was toegekomen.

JUBILEUMACTIVITEITEN De vereniging zoekt dus een nieuwe voorzitter. Het is echter maar de vraag of die nieuwe voorzitter op tijd gevonden wordt om nog een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan de jubileumactiviteiten. De vereniging is opgericht op 23 mei 1984 en bestaat dit jaar dus 35 jaar, wat gevierd zal worden met onder meer een open dag.

TUINSEIZOEN Het volkstuinencomplex ligt redelijk beschut tussen de woonwijk Bloemheuvel, de Banningstraat en de Oude Tempellaan. Wie het bestaan ervan niet weet, zal de tuintjes niet gemakkelijk kunnen vinden. Geparkeerde auto's en gestalde fietsen langs de Banningstraat wijzen op de ingang van het smalle pad naar het complex. Een aantal tuinders is al bezig met het voorbereiden van de grond voor het komend tuinseizoen. De komende maanden is het tijd om te zaaien en te planten. Er worden niet alleen groenten en aardappels verbouwd, maar ook bloemen gekweekt. ,,Er is bijvoorbeeld iemand die dat doet om er kleurstof uit te halen voor verf."

TUINIEREN Elly Rentes twijfelt er niet aan of de vrijgekomen tuintjes zijn binnen de kortste keren weer bezet. ,,Tuinieren is een rustgevende bezigheid. Iedereen doet het op zijn eigen manier en tijd, maar voor iedereen geldt dat hij enthousiast bezig is of geniet van de rust. Bij ons zie je verschillende generaties in de grond wroeten, dus het is een hobby voor iedereen. Het onderlinge contact is ook belangrijk," aldus Rentes.