• PWA Soest

Nieuwe schoolbibliotheek op de PWA

SOEST De nieuwe schoolbibliotheek wordt op donderdag 12 oktober om 17.30 uur - in de kinderboekenweek - geopend. In de nieuwe bieb op de Prins Willem Alexanderschool (PWA) staan heel veel gruwelijk enge boeken; passend bij het thema van de kinderboekenweek.

SAMENWERKING De nieuwe bibliotheek is een samenwerking met Idea. Naast de vaste collectie met 450 boeken is er een wisselcollectie van Idea met zo'n 200 boeken. Zo is er voor elk kind een passend boek te vinden én zijn er steeds nieuwe titels.

,,De nieuwe bibliotheek gaat zorgen voor meer leesplezier. Er zijn steeds nieuwe boeken en voor ieder kind zit er wel wat bij. Zo stimuleren we de kinderen om vaker te lezen, liefst een kwartier per dag. Dan gaat de leesvaardigheid met sprongen vooruit." Aldus Anja Luitjes, directeur van de PWA.

De nieuwe bibliotheek wordt op 12 oktober om 17.30 uur geopend door Jannelies van Berkel, de wethouder van onderwijs van de gemeente Soest. Alle belangstellenden zijn welkom vanaf 17.00 uur. Er is tevens een tentoonstelling van alle spannende verhalen die de leerlingen hebben geschreven in de kinderboekenweek en een boekenmarkt. Daar zijn tweedehands koopjes te vinden maar ook Bruna is present. Van elk verkocht boek gaat 10 procent van de verkoopprijs naar de school om te investeren in de nieuwe collectie.