• Portaal
  • Portaal
  • Portaal

Bouw woningen De Brigade in Soesterberg gestart

SOESTERBERG Wethouder Harrie Dijkhuizen van de gemeente Soest, directeur Rob van der Jagt van Van Wijnen Utrecht en regiomanager Dorine Lommen van Portaal gaven woensdag 15 januari het startsein voor de bouw van appartementengebouw De Brigade in Soesterberg.

De Brigade verrijst aan het Den Berghplein in Soesterberg, op de hoek van de Banningstraat en de Kampweg. Het woongebouw telt 31 appartementen in de sociale huur. De naam is een verwijzing naar het militaire verleden van de plek en de omgeving met onder meer het officierscasino. Het gebouw telt vier verdiepingen. Dat is inclusief de begane grond. De appartementen zijn ongeveer 65 vierkante meter groot en hebben twee slaapkamers en een balkon. De woningen worden uiteraard gasloos opgeleverd. Ze worden uitgevoerd met een duurzame lucht-ventilatiewarmtepomp. Koken gaat elektrisch. De woningen zijn energiezuinig.

Wethouder Dijkhuizen stond in zijn toespraak stil bij de verandering die het hart van Soesterberg ondergaat. ,,Het Masterplan voor Soesterberg bestrijkt een periode van twintig jaar. Daarvan zijn we nu op de helft. Nu is het hier nog een bouwplaats. Maar over ruim een jaar weet je niet wat je ziet. Mede dankzij aannemer Van Wijnen en woningcorporatie Portaal. Zij staan op het punt om hier iets bijzonders te realiseren. De Brigade."

De bouw duurt naar verwachting een jaar. De eerste bewoners kunnen in eerste helft 2021 hun intrek in hun nieuwe woning nemen. De hoogte van de huren wordt nog bepaald. Alle appartementen vallen in de sociale huur. Verhuring gebeurt via het regionale woonruimtesysteem WoningNet regio Eemvallei. In Soest en Soesterberg geldt een lotingssysteem. Woningzoekenden met een urgentieverklaring die reageren, krijgen voorrang.

',sans-serif;">