• Musical, een van de cursussen die in Kunstencentrum Idea wordt gegeven.

    Hans Lebbe

Nieuw aanbod bij KunstenCentrum Idea

SOEST In het nieuwe cursus- en workshopaanbod laat KunstenCentrum Idea weer zien dat het centrum er voor alle leeftijden is. In september start weer een nieuwe reeks van lessen op allerlei gebied. De inschrijving is van start gegaan.

In het Rembrandtjaar kan een cursus rond Neerlands' (wereld)beroemdste schilder niet ontbreken. In de cursus 'Schilderen en tekenen' kunnen beginners ontdekken of ze talent hebben. Gevorderden kunnen zich verdiepen in de schilderkunst en nog meer technieken uitproberen. Handvaardige cursisten kunnen zich verder uitleven in onder meer pottenbakken.

FIT BLIJVEN Nieuw zijn de cursussen 'Dans wat je kan' en 'Dans je fit 60+'. Deze cursussen zijn er speciaal voor mensen die beperkt worden in de beweging, door bijvoorbeeld de ziekte van Parkinson of reuma, maar wel graag zouden willen bewegen. ,,Ook voor ouderen die fit willen blijven zijn de cursussen uitermate geschikt. Dans en beweging zijn dan een plezierige manier om zo soepel mogelijk te blijven en de spieren te blijven trainen", aldus een van de docenten in Idea.

DANS Voor wie graag een avond lekker swingt is er 'Jazzdance'. Met een variatie aan dansvormen leert iedereen de fundamenten van ballet en moderne dans. 'Streetdance & Hiphop' is een cursus voor iedereen die lekker een uur wil dansen en leuke choreografieën van nu wil leren. Kinderen kunnen jong beginnen met dansen en later hun eigen dansstijl kiezen. Bij de lessen 'Dreumesdans' komen de dansers samen met hun moeder of vader. Peuters en kleuters dansen al zelfstandig. Vanaf groep vier van de basisschool kunnen kinderen kiezen uit 'Dansmix', 'Streetdance & Hiphop' en 'Breakdance'. Ook musical staat op de cursusagenda voor kinderen.

INSCHRIJVEN Wie zich voor 1 juli inschrijft voor een cursus of workshop krijgt vijf procent korting: tel. (085) 8222 770 (maandag tot en met vrijdag, 9.00-17.00 uur) of mail naar cursus@ideacultuur.nl.