• Koen van Weel

Nepagenten actief in Soesterberg

SOESTERBERG De politie waarschuwt voor twee mannen die zich voordoen als agenten. Zij dragen geen uniform maar bellen bij mensen aan terwijl zij normale kleding dragen. Dit gebeurde onder meer een keer in Soesterberg. Toch zeggen zij dat ze agenten zijn en tonen daarbij een legitimatiebewijs van de politie. ,,Trap daar niet in."

Jeroen van der Veer

,,De politie komt alleen na een misdrijf bij u langs", laat een wijkagent in een Amersfoortse buurtwhatsapp weten. ,,U belt dan zelf de politie en anders is het de wijkagent in uniform. Bel 112 als mannen zich voordoen als politie en zomaar bij u langs komen. Zij hebben het met name voorzien op oudere mensen. Hou dus uw buren in de gaten."

Afgelopen maandag deden twee mannen zich voor als agent en belden zij om 15.00 uur aan op de Ganzenstraat in Amersfoort. Zij reden in een zwarte auto. Hetzelfde gebeurde aan de Pieter Bothlaan in Amersfoort, de Molenweg in Hoogland en bij het Maarenplein in Soesterberg. ,,Zij gaven onder andere aan dat er was ingebroken", aldus het twitter-account van Politie Amersfoort Oost.

Een van de twee nepagenten is rond de dertig jaar en de ander is rond de 50. Zij hebben kort haar en zijn blank.