• Eempers
  • Eempers
  • Eempers

Natuurtocht over de Vlasakkers

SOESTERBERG Op de derde dag van de 64e editie van de Avondvierdaagse in Soesterberg, donderdagavond, was de route net zo mooi als de avond ervoor. De wandelaars liepen nu over het militaire terrein de Vlasakkers, normaal niet toegankelijk voor het publiek.

Op woensdagavond liepen zowel de deelnemers van de 5 als de 10 kilometer voormalige baan 09-27 van de vliegbasis. Waar 25 jaar geleden nog Amerikaanse F-15 het rubber van de banden van hun straaljagers schroeiden tijdens de landing en met hun after burners het asfalt bij vertrek, liepen nu vijfhonderd paar rubber zolen over het asfalt.

Voor de vijf kilometer een stukje langs het museum en voor de tien kilometer doorlopen naar Soestduinen. Aan het einde van de route ontstond enige consternatie omdat een uit de hand gelopen bruiloft voor nogal wat lawaai en een verhitte sfeer zorgde. De verkeersregelaars speelden hier direct op in door de route zodanig te verleggen dat dit de ruzie de lopers volledig is ontgaan.

Donderdagavond ging het er allemaal wat rustiger aan toe. De wandelaars genoten van de omgeving en liepen de kilometers gemakkelijk uit, in de wetenschap dat vrijdagavond de intocht een feest wordt, vertrek om 20.00 uur vanaf de Richelleweg naar het eindpunt, de achterkant van het Officierscasino.