• Jorrit Lousberg

Nationaal Militair Museum is hét Kidsproof Museum van Utrecht

SOEST Het Nationaal Militair Museum in Soest is door zo'n 4000 'museuminspecteurs' verkozen tot hét Kidsproof museum van de provincie Utrecht. In totaal werden de Nederlandse musea dit jaar ruim 11.000 keer onder de loep genomen door de museuminspecteurs (kinderen tot en met 12 jaar). Dankzij hun inspectierapporten mag een recordaantal van zeventig musea zich in 2019 Kidsproof noemen 

De zogenaamde Museumkids Awards werden vandaag uitgereikt in het Nationaal Militair Museum in Soest. Te midden van de top-10 museuminspecteurs reikte presentatrice Kim-Lian van der Meij de prijzen uit.

Een overzicht van alle Kidsproof musea staat op museumkids.nl. Museumkids, een initiatief van de Museumvereniging, brengt de jongste generatie - en hun (groot)ouders in hun gevolg - in contact met museale collecties door het hele land. Met die collecties vertellen musea verhalen waardoor kinderen de wereld leren ontdekken. Die verhalen versterken de binding met de kostbare collecties én die met hun eigen omgeving. 

De waardering die Museuminspecteurs uit het hele land hebben gegeven, maakt duidelijk wat ze van de activiteiten vonden, of ze iets nieuws geleerd hebben, of de medewerkers aardig waren en wat ze zelf aan het museum zouden veranderen. Het museum kan deze waardevolle feedback gebruiken om nog aansprekender programma's te ontwikkelen en de dienstverlening te verbeteren.