• Archief BDUmedia

Nachtelijke afsluiting Koningsweg

SOEST In opdracht van gemeente Soest reinigt firma Van der Valk uit Poeldijk momenteel het rioolstelsel in de wijk Overhees en bij de Koningsweg. Van maandag 28 mei tot vrijdag 1 juni wordt, vanwege deze werkzaamheden, een gedeelte van de Koningsweg in de avond/nacht afgesloten voor het verkeer. Het verkeer wordt dan omgeleid via de Vrijheidsweg-Laanstraat- Beukenlaan-Nieuweweg. Tijdens deze afsluiting is de bushalte aan de Koningsweg tijdelijk
buiten gebruik.

Tijdens de werkzaamheden wordt één van de rijbanen van de Koningsweg, in delen, tijdelijk afgesloten voor het verkeer. Het rioolstelsel van dit gedeelte van de weg wordt dan 's nachts gereinigd. Tijdens de afsluiting wordt het verkeer met borden omgeleid. De afsluitingen vinden plaats tussen de Eigendomweg en de Vrijheidsweg. Welk gedeelte van de Koningsweg per nacht afgesloten wordt is niet bekend, dit hangt namelijk af van de snelheid waarmee het riool gereinigd kan worden. Van der Valk start aan de kant van de Eigendomweg en werkt richting de Vrijheidsweg.

Het verkeer kan enige hinder ondervinden van de voorbereidende werkzaamheden aan de Koningsweg. De vrachtauto's die nodig zijn voor reiniging van de riolen, kunnen namelijk tijdelijk op straat of op het fietspad staan en gebruik maken van de uitvoeg- en/of groenstrook.

De werkzaamheden maken onderdeel uit van reguliere onderhoudswerkzaamheden die de gemeente uitvoert om de kwaliteit van het rioolstelsel in stand te houden.