• ANNE REITSMA FOTOGRAFIE

Muziekfestival in Militair Museum

SOESTERBERG Wie aan Militaire Muziek denkt, zal niet direct aan jazzmuziek, latin of funky disco denken. Toch kleuren ook deze muziekstijlen de Nacht van de Militaire Muziek op zaterdagavond 16 maart in het Nationaal Militair Museum.

De Nacht van de Militaire Muziek is met 36 optredens op zeven podia een festival waar het publiek op een vernieuwende wijze kennis maakt met militaire muziek. De militaire muzikanten verzamelen, bewerken en schrijven zelf muziek die zij tijdens de Nacht van de Militaire Muziek ten gehore brengen. De thema's waar zij dit jaar mee gewerkt hebben zijn '200 jaar militaire muziek in het koninkrijk' en 'de koude oorlog'.

MILITAIRE MUZIEK Meer dan 200 militaire musici presenteren oude marsmuziek, tango-nuevo, nieuwe composities, klassieke muziek, Big Bandmuziek, latin, dansmuziek en X-overs met DJ. Daarnaast is er een expositie met lezingen over militaire muziek. Bijzondere gast is The Royal Band of the Belgium Navy. Deze treedt op met trompettist Bert Joris. Izakine Calister zingt Caribische muziek met een Mariniersensemble. Schrijver Ronald Giphart vertelt over dienstplicht en koude oorlog.

BIJZONDERE SAMENWERKINGEN Wat deze avond speciaal maakt, zijn de bijzondere samenwerkingen met onder meer de Antilliaanse zangeres Izaline Calister, de Nederlandse schrijver Ronald Giphart, Jazz trompettist Bert Joris en vocaal ensemble 'The Gents', dat een repertoire zingt dat loopt van muziek uit de renaissance tot popsongs.

De Nacht van de Militaire Muziek is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met het Impresariaat Militaire Muziek Krijgsmacht. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.nmm.nl/muziek.