• WonderYears met in het midden Jasper Blom, winnaar van de Buma Boy Edgar Prijs 2019.

    Anne Reinke

Winnaar Buma Boy Edgar Prijs bij Artishock

SOEST Jasper Blom, winnaar van de Buma Boy Edgar Prijs, komt zaterdag 15 februari naar Artishock met zijn (rondreizende) project Wonder Years, een titel die is afgeleid van Stevie Wonder. Het is een ode aan deze songwriter, een van de meest creatieve op het gebied van soul, jazz en funk.

Saxofonist Blom speelt in Wonder Years samen met bassist Sean Fasciani (Kropa & the Genes) en drummer Felix Schlarmann (Bruut!). Dat zijn toch mannen die in de jazzwereld bekend staan als musici die weten hoe ze de groove tot zijn recht moeten laten komen. Blom zelf maakt ook deel uit van Krupa & the Genes, de luidruchtige band met twee drummers, twee gitaristen (onder wie Anton Goudsmit) en twee saxofonisten (onder wie Maarten Hogenhuis die we ook bekend is van Bruut!) en een bassist.
Blom heeft in New York les gehad van Dave Liebman en van Joe Lovano en Greg Osby. Dat zijn de goeroes van de saxofoonsekte!
Jasper Blom omringt zich als docent aan het conservatorium graag met veelbelovende jonge muzikanten. Hij is een docent die zelf heeft gespeeld met mensen als George Duke, Chet Baker, Lee Konitz en Nat Adderley en moet een magische magneet zijn voor jonge muzikanten. Als componist streeft hij naar een synthese van jazz, pop, klassieke en geïmproviseerde muziek. Af en toe is hij te horen bij het Metropole Orkest en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw.
Zaterdag 15 februari, 21.00 uur, Artishock Steenhoffstraat 46a, 12,00 euro (leden 9,00 euro).

AD VANDERVEEN Ad Vanderveen is een door de wol geverfde singer-songwriter die zijn muzikale thuis heeft gevonden in de Americana, al lang voordat deze folk/rootsmuziek zo genoemd werd. Hij heeft met talloze muzikanten samengewerkt, onder wie John Gorka en Iain Matthews. Bij Artishock zijn ze er trots op dat Vanderveen langskomt bij PodiumPlus. ,,Eerlijke liedjes over verlangen, vertrouwen, liefde, vergankelijkheid. Als je hem z'n eigen nummers hoort zingen en spelen is het soms moeilijk te geloven dat hij Nederlander is."
Zondag 16 februari, 15.00 uur, Artishock, Steenhoffstraat 46, 13,00 euro (leden 10,00 euro).