• Spektakel op het podium met Hottown en Diva's of the World.

    Jaap van den Broek
  • Prachtige bedragen van Rotary Soest-Baarn voor drie goede doelen.

    Jaap van den Broek
  • Ongeveer duizend man publiek beleeft een swingende avond, op en nabij het podium of bij de omloop van de tribune van Cabrio.

    Ronald Kersten

Knock on Wood swingt de pan uit

SOEST De flyer van Knock on Wood, de Gold Edition, rept van een zwoele avond, de verwachtingen zijn onbestendig. Op zoek naar de eerste versie van het lied 'Knock on Wood'. We komen uit bij Eddie Floyd in 1966, in de onovertroffen sixties. Een soort clip, wollig in zwart-wit gefilmd.

Martin Huizenga

Eddie staat op een bruggetje met om zich heen heupwiegende meisjes en zingt: 'It's thunder lightning, The way you love me is frightening, You better Knock <klop, klop, klop> on Wood… Baby'. Amii Stewart pakte het nummer in 1979 op en maakte er een 'gouwe ouwe' van.

Het logo van 'Rotary Internationaal' hangt overal. Een tandwiel dat in beweging andere tandwielen in beweging brengt. Hans Scholten van de Rotary geeft uitleg. ,,WE organiseren Knock on Wood om de twee jaar en nu alweer voor de vijfde keer. 'Knock' is een merk geworden. Een maand geleden was het al uitverkocht. Inclusief onze medewerkers komen hier vanavond duizend bezoekers. We hebben een hele goede feestband Hottown uit Baarn en een spetterende finale! En vergeet de after-party niet tot half één! Er wordt nu gedineerd daar." Scholten wijst voorbij de Prosecco Bar en de gele ijsbus van Bemer richting tweede podium. Een 'totaal beleving' wordt beloofd. Wat plastic muntjes kopen voor de versnaperingen. Er staat: 'Als Jan' op, nog zo'n goed doel.

ZEEBAARS Brasserie De Soester Duinen, de Eetvilla, Sabrosa Kitchen, Proef en IJssalon Bemer verzorgen het diner. Even koekenloeren op het menu. Vooraf tartaar zeebaars met tomaten, watermeloen en schuim van basilicum. Gevolgd door pompoen kokossoep met limoen. Een wrap gevuld met rilette van eend en teriyaki saus. Sukade van rund met couscous en tomatensalsa, draadjesvlees van oma, om te zuigen. Uiteraard als toetje een ijsje.

PLAY-STATION Er is een luifel gespannen, 120 gasten kunnen er onder en zestig hopen op droog weer. Een natafelende moeder aan de mobiel doet aan long distance opvoeding met een lief stemmetje: ,,Doe je wel zo de play-station uit?"

GROUPIES Een DJ warmt het binnenstromende publiek van jonge en middelbare leeftijd op. Met Nielson: 'Ik ben sexy als ik Dance'. 'Blitz' uit Rotterdam danst mee. Vier danseressen in zwart met goud en een fantasiehoedje op swingen dat het een lieve lust is. ,,Ja wij doen dit op veel Dance feesten."Naarmate het later wordt, blijkt dat bands Dance-acts als ondersteunende show opvoeren. Hottown brengt veel sfeer. Verschillende zangers, nummers als 'Last night a DJ saved my life'. Een zangeres vraagt zich af 'Maybe I am crazy?' Vooral bij de soloparty van de Soester saxspeler Remco Smit komen zijn groupies in beweging.

GOEDE DOELEN In de eerste break wordt de opbrengst van vanavond onder drie goede doelen verdeeld. Allereerst krijgt scholengemeenschap Vosheuvel uit Baarn 5.000 euro om te investeren in een kweekkas voor hun leerlingen met een beperking. Hetzelfde bedrag is er voor Cabrio. De voorzitter pakt ieder jaar nieuwe voorzieningen op ,,Ziet u de trapverlichting in iedere tree? Dat is onze laatste klus, maar niet dé laatste." En het project 'Licht op Steen' nu actueel bij kunststichting HazArt, krijgt 8.000 euro. Deze week kun je tien beeldhouwers in actie zien ,,die met geweld en apparatuur stukken steen van 150 kilo aanvallen. Komt dat zien."

SPECTACULAIRE FINALE Pluvius, de regengod, zet zijn luchtsluizen op een kiertje en de helft van het publiek gaat op het overdekte podium staan. De andere helft zoekt de omloop op onder de bomen. En dan de spectaculaire finale: de Diva's, vier vrouwen: 'Divas of the World'. IJsfontijnen als vuurwerk. In de laatste set spelen Hottown en de Diva's samen en tillen het strak georganiseerde Dance festijn tot grote hoogte. DJ Femke verzorgt de 'cooling down' in de after-party.