• Golden Earring

Golden Earring op 6 juni in openluchttheater Cabrio

SOEST Cabrio is erin geslaagd Golden Earring te strikken voor een concert. Dat wordt op zaterdag 6 juni gegeven in het openluchttheater. De Nederlandse topband is in de huidige bezetting exact vijftig jaar samen en dat wordt gevierd. Ook aan de Soesterbergsestraat.

Barry Hay, George Kooymans (hij woonde ooit een poosje in Soest), Rinus Gerritsen en Cesar Zuiderwijk zijn allen de zeventig gepasseerd, maar nog steeds 'hot'. Dat bewezen ze nog met hun jongste album Tits 'n Ass en tijdens al hun optredens. Golden Earring heeft een unieke plaats in de Nederlandse popmuziek. De band scoorde met Radar Love en Twilight Zone twee wereldhits. Zowel in de jaren zestig, zeventig als tachtig werd er getoerd in de Verenigde Staten. Na het single- en lp-debuut in 1965 bleef de band in de decennia die volgden nieuw werk uitbrengen, in 2012 met Tits 'n Ass en heel recent met de nieuwe singel Say when. 

De 'fenomenale four' treden op in vrijwel altijd uitverkochte zalen, feesttenten en theaters, met elektrische en akoestische shows. Geen enkele andere Nederlandse band die ook maar in de buurt van hun statistieken komt. 

De band is terug, zonder ooit echt weggeweest te zijn. De reacties op het album zijn heel positief. Tits 'n Ass, dat zowel digitaal als op vinyl verscheen, schopte het uiteindelijk tot de eerste plaats van de albumlijst. Nieuwe songs als Identical en Still Got the Keys to My First Cadillac nestelden zich al snel in de setlist van de band.

In 2020 toert de Golden Earring langs een aantal theaters in Nederland. De topband treedt op zaterdag 6 juni op in Cabrio, van 21.00 tot 23.00 uur. Een kaart kost 49,50 euro en is tot 6 februari exclusief te koop voor vrienden van Cabrio. Daarna start de reguliere verkoop. Als er nog kaarten verkrijgbaar zijn......