• Privé

Geen Eurovisie Songfestival voor dj Pieter Gabriel

SOEST Voor de Soester dj Pepijn Maat (15) zou in mei een droom in vervulling gaan. Als dj Pieter Gabriel zou hij, samen met Eric van Tijn, de openingsact van het Eurovisie Songfestival verzorgen. Vanwege de afgelasting van het festival door de coronacrisis zit de jonge Soester voor dit eervol optreden in de wachtkamer.

Peter Beijer

Pepijn staat als Pieter Gabriel op verschillende festivals. De voorlopige bekroning van zijn flitsende carrière zou op 16 mei in Rotterdam zijn. In een eerder interview vertelde de tiener dat hij er trots op is om, samen met Eric van Tijn, een bijdrage te mogen leveren aan het grootste televisie-evenement ter wereld. Toen dit bekend was gemaakt, haalde hij ook de landelijke televisie.

NIET ONVERWACHT Pepijn hoorde woensdag dat de knoop was doorgehakt en dat het Songfestival dit jaar definitief niet doorgaat. ,,Ik baal er ontzettend van", vertelt de dj. ,,Maar het kwam natuurlijk niet helemaal onverwacht. Toen bekend werd gemaakt dat het EK-voetbal naar volgend jaar wordt verplaatst, zag ik de bui al hangen. Veiligheid en gezondheid zijn echt het belangrijkste. Bij dit evenement komen mensen uit verschillende landen bij elkaar. Je kan het risico gewoon niet nemen."

REGELS Het Songfestival wordt nu in het voorjaar van 2021 gehouden. Het is niet vanzelfsprekend dat Pepijn opnieuw voor de opening gevraagd wordt. ,,De officiële regels zijn dat het festival niet opnieuw aan hetzelfde land mag worden toegewezen. Het is een ingewikkelde regelgeving. Maar ik hoop dat vanwege deze uitzonderlijke situatie wij komend jaar gewoon in Rotterdam staan."

ANDERE BOEKINGEN Het is niet alleen het Songfestival dat (voorlopig) aan de neus van Pepijn voorbij gaat. Ook andere boekingen zijn voor de talentvolle dj geschrapt. ,,Ik had een aantal optredens gepland staan voor de komende weken. Die zijn allemaal verplaatst naar oktober. Dat zorgt wel voor een klein voordeel. Tegen die tijd ben ik 16 en mag ik volle bak optreden."

SCHOOLWERK Zolang de coronacrisis aanhoudt is Pepijn vooral bezig in de studio en houdt hij zijn schoolwerk bij. ,,Deze periode zorgt wel voor inspiratie en dat wil ik graag in de muziek vertalen. Hopelijk kan ik in de zomer al van mij laten horen."