• Monkey Joe keert na twee jaar terug naar Artishock. Blues op zaterdag 28 september.

    G2 Fotografie

Bluesavond met Monkey Joe

SOEST Monkey Joe is een viermans blues powerband die in 2011 geformeerd werd. De vier ervaren muzikanten, afkomstig uit Zwolle, Dalfsen en Apeldoorn, zijn geïnspireerd door legendes als Jimi Hendrix, Chuck Berry, Rory Gallagher, Stevie Ray Vaughan en Cream.

Wie zaterdag 28 september in de avond naar Artishock gaat, zal merken dat Monkey Joe strakke ritmesectie en soms scheurende gitaarsolo's speelt. Perfect op elkaar ingespeeld zetten de muzikanten een strakke show neer. Aan enthousiasme in de band geen gebrek.

,,Michiel laat Little Wing klinken alsof Jimi nooit is overleden en zingt en swingt daarbij alsof hij nooit iets anders gedaan heeft. Bas legt de basis, het bedje waarop de blues wordt geserveerd. Hij houdt van strakke baslijnen. Zijn brede achtergrond, van jazz tot funk, hoor je terug in z'n spel. Pierre kan helemaal losgaan achter de drumkit, maar hij staat ook bekend om zijn subtiliteit. Bart heeft Monkey Joe sinds 1 oktober 2015 versterkt met toetsen, een heerlijke toevoeging om te horen en je wordt vanzelf enthousiast als je hem ziet spelen. Bart maakt de sound van Monkey Joe nog meer bluesy, completer en dynamischer", klinkt het uit de richting van de band.

'CROWDPLEASERS' De pure bluesrock wordt regelmatig afgewisseld met bluesy popnummers en, zoals de muzikanten het zelf noemen, 'crowdpleasers' zoals Purple Rain (Prince) of Hallelujah (Leonard Cohen).

FESTIVALS Monkey Joe was onder andere te zien en te horen op sfeervolle festivals als Lepeltje Lepeltje in Apeldoorn, het Bierfestival in Dalfsen en Bluesfestivals in Zwolle en Deventer. Voeg daarbij de optredens in de vele dampende kroegen in Nederland en je weet wat er gaat komen... de eerste avond van Artishock Blues-Pop seizoen 2019 / 2020 met weer zo'n lekkere bluesband bij Artishock. Twee jaar geleden speelde Monkey Joe al eens in Artishock. Dat is voor herhaling vatbaar, vinden ze in de blueswerkgroep en ze zijn blij dat Monkey Joe terugkeert.

Zaterdag 28 september, 20.30 uur (eerst voorprogramma), deur open 20.00 uur, Artishock, Steenhoffstraat 46a, 10,00 euro (leden 7,00 euro).