• Americanamuziek is zondag in Artishock te horen dankzij Zaylor. Aanvang: 15.00 uur.

    Ronald ZIjlstra

Americanamuziek in Artishock

SOEST Ook zo genoten van Zaylor op Koningsdag? Dat vragen ze zich af bij Artishock, waar voor de groep op zaterdag 15 september het podium is gereserveerd. Zaylor bestaat uit vijf enthousiaste muzikanten met een passie voor Americana muziek, eerder aan de pop- en countrykant dan aan de singersongwriter kant.

Dat is terug te horen in het repertoire. De band speelt met veel afwisseling in tempo en sfeer, van 'lekkere muziek´ tot mooie luisterliedjes, alles met samenzang. Zaylor speelt covers van bekende én van onbekende nummers die volgens de leden meer publiek verdienen. Inmiddels hebben zij ook eigen liedjes gemaakt. Het speelplezier spat bijna van het podium af, zeggen getuigen.

Zondag 15 september, 15.00 uur, Artishock, Steenhoffstraat 46a, 9,00 euro (leden 7,00 euro).

SALON VAN DE WIJSBEGEERTE Wat doet dat boek met mij? Dat is de hamvraag tijdens de eerste Salon van de Wijsbegeerte van dit seizoen. Beïnvloed een bepaald boek het denken en handelen van de lezer, en zo ja hoe? Een schrijver kan zijn of haar redenen hebben om een boek te schrijven, maar de lezer bepaalt wat er met een boek gebeurt. Vier deelnemers aan de Salon vertellen hun ervaringen met een boek dat ze onlangs hebben gelezen. Het gaat niet om boekbesprekingen in de klassieke betekenis van het woord.

Dat zijn Meike van der Linde ('Arthur, koning voor eens en altijd' van T.S. White), Will Rutten ('Ze kwam uit Marioepol' van Natascha Wodin), Rosalie Smit ('Grand Hotel Europa' van Ilja Leonard Pfeijffer) en Ad Smits ('Nachttrein naar Lissabon' van Pascal Mercier). In een kernachtige bijdrage beantwoorden ze vrijdagavond vier vragen: Waarom koos ik voor dit boek? Wat raakt me? Welke bewering of boodschap heb ik erin gelezen? Wat doe ik er mee.
Na elke bijdrage is er ruimte voor een gesprek naar aanleiding van de ervaringen van de lezers.

INTERMEZZO'S De muzikale intermezzo's worden verzorgd door The Queenies, gevormd door Liz van de Schepop en Herma Hulst, op piana en zang.

Vrijdag 13 september, 20.30 uur, Artishock, Steenhoffstraat 46a, 7,50 euro (leden 6,00 euro), inclusief twee consumpties. Aanmelden: tel. (035) 6024951.