• Cathrine Malcorps geeft muziekles: ,,Wij willen kinderen spelenderwijs kennis laten maken met muziek. -

    Peter Beijer

Muziek maken in De Plantage

SOEST Het nieuwe project 'Make Music Kids' heeft als doel om kinderen met elkaar muziek te laten maken, te zingen en dansen en op deze wijze ook contacten te leggen. Op maandag 22 oktober gaat het project van start in de Plantage. De uitvoering vindt plaats onder aanvoering van Cathrine Malcorps-Dahler, muzikaal leider van Muziekschool Baarn-Soestdijk.

Peter Beijer

Muziek en zingen is voor veel kinderen een wens of op zijn minst een onderbewuste behoefte. Muziekonderwijs is in de laatste decennia uit de scholen verdwenen, en daarom moet de muziek maar zelf naar de jeugd. Het project 'Make Music Kids' laat kinderen muziek maken, samenspelen en wie weet zit er wel een concert in.Kinderen van de basisscholen kunnen een jaar lang kosteloos meedoen...

PODIUMERVARING Cathrine en Arthur Malcorps zijn de leiders van Muziekschool Baarn-Soestdijk. Zij willen graag meewerken om een plek te creëren voor kinderen om muziek te maken. Cathrine: ,,Wij geven in Baarn en Soest les op diverse instrumenten en maken het mogelijk om samen te spelen in een band, ensemble of leuke zanggroep. Daarnaast bieden wij volop mogelijkheden om podiumervaring op te doen. Onze muzieklessen zijn na schooltijd in Soest in de Da Costaschool en in Baarn in de Aloysiusschool, maar we doen graag mee om méér kinderen van muziek te laten genieten."

SPELENDERWIJS Het project om Soester basisschoolkinderen contacten te laten leggen door middel van muziek is niet alleen een sympathiek initiatief. Met 'Make Music Kids' leren wij kinderen spelenderwijs hoe met muziekinstrumenten en met zang en dans een mooie symbiose ontstaat. Misschien klinkt het idealistisch, maar hoe mooi zou het zijn als we de kinderen ook nog kennis laten maken met de muziekstromingen van verschillende culturen? Daar willen wij dan ook graag de ouders bij betrekken. Met flyers hebben wij de basisschoolleerlingen afgelopen week attent gemaakt maken op dit mooie project. En het loopt al storm, er is nog maar een beperkt aantal plaatsen over."

CONCERT Nadat de kinderen een jaar lang met elkaar gemusiceerd hebben, zal er ongetwijfeld behoefte zijn om de ontwikkelde talenten aan een publiek te laten horen. Cathrine: ,,Daar zijn wij altijd voor in. Een concert in een mooie locatie waar ouders en belangstellenden van kunnen genieten is een mooie ambitie voor dit project."

'Make Music Kids' is een nieuw project, bedoeld om kinderen kennis te laten maken muziek. De feestelijke start van 'Make Music Kids' is op maandag 22 oktober, om 16:00 uur in de Plantage aan de Smitsweg 311. Het is de bedoeling dat ouders hun kind vooraf aanmelden via de website www.makemusickids.nl. Het vervolg van 'Make Music Kids' is elke eerste maandag van de maand, telkens van 16.00 tot 17.00 uur in het Breed Educatief Centrum De Plantage aan de Smitsweg.

Kinderen laten bezig zijn met muziek en contacten laten leggen in een veilige omgeving waar iedereen zich senang voelt, dat is het motto voor 'Make Music Kids'.