• Tim Kerssies Trio: zondag 14 april terug op het podium van Artishock.

    Tim Kerssies

Muziek in Artishock: concert en workshop

SOEST Tip van de mensen van Podium Pus van Artishock: vergeet wat je denkt te weten over accordeonmuziek. Doe de esthetiek van het impressionisme, de rauwe accordeonklanken uit de Jordaan en de eerlijkheid van de blues in een potje en na goed schudden komt daar de muziek van het trio van Tim Kerssies tevoorschijn.


In dit speelse programma, gevuld met instrumentale klassiekers en eigen composities, neemt de accordeonist je al improviserend mee langs alle werelddelen. In 2016 bracht Tim het album Cammello uit, opgenomen in een tot studio omgebouwd huis in het centrum van Utrecht.

Daarnaast heeft Kerssies samengewerkt met o.a. Benjamin Herman, John Engels en Mozes Rosenberg.
Voor deze gelegenheid zal hij verschijnen met z'n trio bestaande uit Rico de Jeer op bas en drummer Michiel Buijsse.

Nog een tip van de mensen van Podium Plus: wie er de vorige keer bij was weet: Tim Kerssies is een fenomeen die je móet komen horen.

Zondag 14 april, 15.00 uur, Artishock, Steenhoffstraat 46a, Concert Podium Plus van Tim Kerssies Trio, 12,00 euro (leden 9,00 euro).

IAN BOELENS Ian Boelens is natuurlijk geen onbekende. In Artishock komt hij vaak over de vloer, onder andere voor de maandelijkse jamsessies. Nu komt de gitarist, met koffers vol podiumervaring, weer naar de Steenhoffstraat om een workshop te geven.

'Blues In The Jazz' heet de workshop. Zelf zegt hij erover: ,,Heb je het gevoel dat je niet helemaal de 'blues' in je solo's hebt? Dat je elke keer weer net niet die goede bluesy noten kunt vinden? Dat die blues-stijlen in de jazz, ondanks hun ogenschijnlijke eenvoud, je toch elke keer weer in de problemen brengen? Dan is deze workshop voor jou zeker het overwegen waard."

RELATIE ,,We zullen in de workshop ingaan op de relatie tussen de gebruikte akkoorden en de 'bluesy' toonladders die daarbij passen. Met name de 'blue notes' en hoe deze worden toegepast krijgen veel aandacht, maar ook de verwante modale en souljazz-stijlen worden in dit licht nader bekeken. Deze inzichten zal de deelnemers in staat stellen beter te improviseren over alle 'bluesy' jazzakkoorden schema's.

EIGEN INSTRUMENT Om deel te kunnen nemen aan deze workshop is het wel nodig over een eigen instrument te beschikken. Ook moeten de deelnemers de vaardigheid hebben om de gangbare majeur en mineur toonladders uit het hoofd te kunnen spelen. Deelname aan de vorige workshops is wel een pre, maar niet strikt noodzakelijk. Alle in de jazz gangbare solo-instrumenten zijn welkom. Deelnemers krijgen het gebruikte materiaal van de workshop mee naar huis, om verder mee te kunnen werken.

INSCHRIJVING Zaterdag 13 april, 13.00-17.00 uur jazz Workshop 'Jazz in de Blues', 20,00 euro (inclusief koffie en thee). Inschrijven: ianboelens@gmail.com o.v.v. naam, telefoonnummer, e-mailadres en instrument.

Inschrijving en deelname zijn pas definitief zodra de 20 euro zijn overgemaakt op rekeningnummer NL95 TRIO 0379 3603 81 t.n.v. C R van Ewijk, o.v.v. Workshop April 2019.

Meer informatie op internet: www.artishock-soest.nl.