• Eempers
  • Eempers

Mopperen eindigt in tevredenheid

SOESTERBERG ,,In het begin waren er wel wat mopperende mensen, maar gaandeweg werd het beter en we eindigen nu met tevreden bewoners." Dit zei wethouder Jannelies van Berkel op het straatfeestje op de Buys Ballotlaan ter afronding van de werkzaamheden in het gebied tussen de Chr. Huygenslaan, Anth. Van Leeuwenhoeklaan en Simon Stevinlaan.

,,Om u te bedanken voor uw geduld -en dat moet u nog even hebben voordat alles weer groen is- want het was best even lastig als de boel zo'n tijd overhoop ligt. We vieren nu dat het erg mooi is geworden. Er is een heleboel gebeurd. Het groen is aangepakt en opnieuw ingericht. Het dateerde nog uit de jaren zestig, was dus was enorm verouderd en echt wel toe aan een opknapbeurt."

IN ÉÉN KEER De wethouder zei dat ,,de gemeente de insteek hanteert dat we de inwoners zo weinig mogelijk met overlast willen opzadelen. Daarom proberen we alles in één keer aan te pakken, zoals hier ook is gebeurd door vervanging en verplaatsing van de riolering en het aanhaken van waterbedrijf Vitens." De speelplek is ook aangepakt en heeft een splinternieuwe taludglijbaan en schommel gekregen. Dat nog niet alles is afgerond, is een gevolg van het winterweer waardoor vertraging is ontstaan.

APPLAUS Wethouder Van Berkel besloot door de buurt te bedanken voor het meedenken en de verbetersuggesties ,,en voor uw geduld om te wachten op het eind van de werkzaamheden." Ook bedankte ze iedereen die aan de uitvoering van het plan had meegewerkt, wat een spontaan applaus van de buurtbewoners opleverde. Daarna werd het feestje voortgezet aan de kraampjes met erwtensoep, gluhwein, chocolademelk, poffertjes en limonade en accordeonmuziek van Peter Bruys uit Amersfoort.