• Eempers

Vrijwilligers De Drie Eiken postuum geëerd

SOESTERBERG De seizoensopening in ontmoetingscentrum De Drie Eiken had dit jaar een officieel tintje. Voordat het feestgedruis losbarstte kreeg de ontmoetingszaal, die tot dan toe naamloos was, de naam Van Rossumzaal. De naam werd onthuld door zus Ank Post-van Rossum, onder het toeziend oog van broer Bert van Rossum.

Sociaalwerker Mieke Veken vertelde over de reden van dit speciale eerbetoon. De vrijwilligersvergadering had besloten dat deze zaal de naam moest krijgen van het echtpaar Van Rossum, beiden al zo lang vrijwilliger, dat men zich de tijd zonder Frans en Corrie niet meer kon herinneren.

Bijna een jaar geleden kwam er een abrupt einde aan die periode, doordat Frans op ongelukkige wijze ten val kwam en als gevolg daarvan overleed. Zijn echtgenote Corrie, ook altijd actief voor het ontmoetingscentrum, moest door het verlies van haar zorgzame echtgenoot elders gaan wonen en dat betekende het eind van een tijdperk.

Voordat het echtpaar Van Rossum actief werd in De Drie Eiken, had het ruimschoots ervaring opgedaan door hun werk in de militaire tehuizen in binnen- en buitenland. Voor hun buitengewone inzet als vrijwilliger waren zij in het verleden al onderscheiden als lid in de Orde van Oranje Nassau.

Na dit eerbetoon kon het feest beginnen in de ruimschoots uitverkochte Van Rossumzaal. Een feestje werd het zeker, mede dankzij de band Back Then met zangeres Marlies Liefveld, die muziek uit de sixties en seventies liet horen. De voetjes gingen al snel van de vloer in de Van Rossumzaal, iets dat het echtpaar Van Rossum zeer gewaardeerd zou hebben.