• Het gezin Van den Breemer uit Australië was iets meer dan een jaar geleden een van de deelnemers aan onze serie over Soesters in het buitenland. Wie volgt?

    Privé

Gezocht: Soesters in het buitenland

SOEST Dit is een opsporingsbericht, zonder strafbare feiten! De Soester Courant is (weer) op zoek naar Soesters die zijn geëmigreerd. Om de serie over oud-plaatsgenoten in het buitenland te kunnen oppakken en voortzetten.

Johan van Beek

Ruim een jaar geleden klommen veel mensen in de pen na onze eerste oproep. Dat leverde veel verhalen en contactgegevens op. Die e-mails zijn helaas een keer per ongeluk 'verdwenen', waardoor we niet iedereen aan bod konden laten komen.

Reden waarom we opnieuw een beroep op u doen. Kent u voormalige Soesters die ergens in Europa, Azië, Oceanië, Afrika of Noord- of Zuid-Amerika wonen? Laat het ons s.v.p. weten, of geef het door aan uw familie of vrienden in het buitenland.
Bent u zelf van Soest naar een ander land verhuist en keert u via deze site wel eens terug op het 'oude nest'? We zouden het bijzonder leuk vinden als u zich bij ons wilt melden. U bepaalt daarna natuurlijk zelf of u meedoet.

Eind 2018 publiceerde de Soester Courant zes interviews met geëmigreerde Soesters, van elk continent één. In de loop van 2019 zetten we de serie voort met een maandelijkse aflevering. Daarvan willen we de draad weer oppakken. Leuk voor het thuisfront én voor de deelnemers. Bij een vorige gelegenheid leidde dat zelfs tot hernieuwd contact tussen twee oud-klasgenoten, die beiden de grens zijn overgetrokken en nu zo'n slordige 18.000 kilometer uit elkaar wonen.
Reacties kunnen worden gemaild naar: soestercourant@bdu.nl. Bedankt alvast en: goede reis!