• Gezellig kletsen, maar voor de zekerheid wel met een glazen wand ertussen.

    Eigen foto

Gezellig even langs bij paps en mams

SOEST Het blijft lastig voor ouderen dat ze nu thuis moeten zitten vanwege het coronavirus en beter geen bezoek kunnen ontvangen omdat ze extra kwetsbaar zijn. Zo ook voor Dik en Nel Duits van de Schaepmanstraat. Hij is net terug uit een revalidatiecentrum na een hersenbloeding en lag daarvoor langere tijd in het ziekenhuis.

,,Zo bedacht ik dat ik ze wel een bezoekje kon brengen nu zij thuis zitten en de deur niet uit komen", zegt dochter Bianca Buijtenhuis. ,,Thuis zette ik een thermoskan met thee en nam mijn eigen mok mee naar de Schaepmanstraat. Achter het glas konden we toch gezellig bijpraten met elkaar. Mijn ouders in hun serre en ik in het zonnetje in de tuin."

Op deze manier kreeg Bianca het toch voor elkaar dat zij en haar ouders in deze bizarre weken een gezellig gesprek konden aanknopen.

MELKBOER ,,We hebben gepraat over de melkboer en de groenteboer en de SRV wagen die vroeger langs de deuren kwamen. Dat was eigenlijk nog zo gek nog niet. Het zou voor de mensen nu ook mooie oplossing zijn geweest als ie zouden langskomen, nu de mensen de deur niet meer uit kunnen. Boodschappenbriefje op de mat en de ouderwetse melkboer zou je helpen."

,,Ook hebben we gesproken over dat mijn ouders puzzelen, zoals zoveel mensen doen. Als je hem hebt gemaakt, gaat deze meestal weer weg. Hoe leuk zou het zijn als ouderen ergens hun puzzel zouden kunnen ruilen."

,,Nou, wie weet. Ik elk geval zet dit mensen ertoe om mensen die aan huis gekluisterd zitten een bezoekje te brengen."