• Archieffoto BDUmedia

Marijn Bolhaar beste van Nederland in opgieten in sauna

SOESTERBERG Soest heeft er een Nederlands kampioene bij. Marijn Bolhaar van Thermen Soesterberg won 'in eigen huis' de finale van het nationaal kampioenschap opgieten. Er deden twaalf saunameesters en vier teams aan mee.

Na een spannende competitie werd Bolhaar door de (deels internationale) vakjury bekroond tot Nederlands kampioen. Hij zette hij een winnende uitvoering neer van zijn thema Formula 1, The legend and the rookie. Tweede werd Laura Lenders, gevolgd door Fabian van Dijk. In de team categorie ging de eer naar Jareth Geluk en Veronica Vonk van Thermen Bussloo.

Na maanden werk werd vorige week in het bijzijn van enkele honderden gasten, het Sauna Theater officieel geopend. De gasten kregen de eerste echte theatershow voorgeschoteld, verzorgd door drietal opgietsters van Thermen Soesterberg. Het was de aftrap van het Nederlands kampioenschap opgieten.

WERELDKAMPIOENSCHAP In september vindt in deze sauna tevens het wereldkampioenschap opgieten plaats. Saunameesters uit de hele wereld meten dan een week lang in Soesterberg hun kwaliteiten.