• Eempers

Man uit Soest (57) door misdrijf om het leven gebracht (update)

SOEST De persoon die zaterdag in een woning aan de Weegbreestraat dood werd aangetroffen is een 57-jarige man uit Soest. Uit het onderzoek blijkt dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen, zo meldt de politie zondagmiddag.

Rond 14.10 uur kreeg de politie de melding dat de man in de woning lag en gewond zou zijn. Ter plaatse bleek dat de man reeds was overleden. De politie heeft direct de woning en de galerij voor nader sporenonderzoek afgezet. De recherche zet het onderzoek naar de toedracht en de omstandigheden rond zijn overlijden voort. Zondagmiddag start de politie een buurtonderzoek.

INFORMATIE De recherche wil graag in contact komen met eventuele getuige(n). Men kan contact opnemen via het telefoonnummer 0900-8844 of informatie melden via het Meldformulier op Politie.nl. Mocht u anoniem uw informatie willen delen dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000 en via M-Online.

ZONDAGMORGEN Nadat de politie zaterdag urenlang onderzoek deed in en rond de flat aan de Weegbreestraat werd het onderzoek zondagmorgen voortgezet. Buurtbewoners twijfelden er toen al niet aan of het om een misdrijf ging. Daar duidde zaterdag de komst van een auto van de Unit Coördinatie Plaats Delict ook al op. Van daaruit wordt de coördinatie op de plaats delict geregeld en de forensische opsporing aangestuurd voor het veiligstellen van de aangetroffen sporen.

De politie heeft tal van voorwerpen uit de vierhoog flatwoning meegenomen. Om geen sporen verloren te laten gaan werd de toegang tot alle verdiepingen van het flatgebouw aan de zijde van de voormalige dansschool afgesloten. Niet alleen in het gebouw zelf, ook in de omgeving werd naar sporen gezocht. Daarbij werd ook een speurhond ingezet. De politie maakte ook foto's in een grote straal rondom het flatgebouw. De politie heeft daarnaast de beschikking gekregen over camerabeelden.

Het slachtoffer zou gevonden zijn door een familielid dat op bezoek kwam en direct de hulpdiensten waarschuwde. Deze troffen een situatie aan die op een misdrijf wees. Dat was reden voor het instellen van een grootscheeps onderzoek. Buurtbewoners zouden al eerder geluiden uit of bij de flat geluiden hebben gehoord die erop duidden dat er iets niet in de haak was.