• Eempers
  • Eempers

Wethouder ontsteekt vierduizend lampjes op Plusplein Soesterberg

SOESTERBERG Hij is tien meter hoog en voorzien van vierduizend led-lichtjes, de duurzame kunstboom die woensdagmiddag officieel werd verlicht op het Plusplein. Wethouder Liesa van Aalst drukte op de knop die de 'boom', een vlaggenmast met rondom lange lichtstrips, in het licht zette.

De 'kerstboom' is er op initiatief van de werkgroep Winkels van de ondernemersvereniging Ons Netwerk Soesterberg (ONS)  gekomen dankzij een bijdrage van de gemeente. ONS is afgestapt van een echte boom die er tot vorig jaar nog stond om zo een kleine bijdrage te leveren aan het milieu: de boom hoeft na  gebruik niet verbrand te worden, het opruimen van de lichtstrips is voldoende. Bovendien gebeurde het in het verleden nog wel eens dat er vernielingen werden aangericht aan de boom en de verlichting.

LOGO ONS Netwerk-voorzitter Evert ten Kate begon met een stukje geschiedenis over de boom in het winkelhart van Soesterberg tot en met vorig jaar altijd een spar. De winkeliers zijn nu echter op een duurzame 'boom' overgestapt die nog jaren gebruikt kan worden. Hij bedankte de gemeente voor de financiële bijdrage en Mark Bouckaert en Fernando Lievestro voor het mogelijk maken van de plaatsing op het Plusplein, het hart van het winkelgebied in Soesterberg. Ten Kate onthulde nog dat de ondernemersvereniging in het voorjaar een eigen logo presenteert .

,,Een spannend moment", zei wethouder Liesa van Aalst toen ze op het punt stond de verlichting in te schakelen. De spanning kwam er inderdaad op, dus de vierduizend lichtjes zetten het plein in een diffuus licht. Zij vond de boom ,,een trekker waar je op af gaat, een aanwinst voor het dorp".

De bezoekers werden ten slotte getrakteerd op warme chocolademelk.